Klima. Vil vi bare ha' det hele?


Klima. Vil vi bare ha' det hele?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

I 2017 gik verden igen i luksusfælden. Forbruget af den totale CO2 kvote blev opbrugt tidligere end i 2016 og nærmer sig nu 1. august, hvilket betyder, at årets første syv måneder er forbrug og årets sidste fem måneder er gæld. Skuden er tung at vende og gælden vokser tilsyneladene år for år, mens klimakatastrofer hagler ned over verden.

Kan vi overhovedet finde ud af at leve bæredygtigt, eller vil vi bare have det hele? Hvor er den borgernære "bæredygtighedsbank", som kan give os alle et samlet overblik over og ideer til, hvordan vi kan nedsætte gælden og øge indtægten?

I tv-programmet "Luksusfælden" arbejder man hen mod et bæredygtigt budget ved så simple metoder som at spare ved at ændre forbrugsvaner og øge ved at tjene mere og lave en opsparing. Dette kan også lade sig gøre med CO2-budgettet, hvis vi vil. Og hvem vil ikke gerne undgå konkurs for egen og kommende generationers skyld.

Har vi ikke brug for et nyt Statens Husholdningsråd med en ny skole i bæredygtighedsprincipper? I dagspressen kan man løbende læse om nye spændende tiltag indenfor omlægning og ændring af forbrugsvaner, og nu har et nyt samarbejde mellem Naturstyrelsen (under Miljø- og Fødevareministeriet) og Folkeskoven.dk åbnet mulighed for at investere i klimaet ved at plante nye fredsskove i Danmark. Folkeskoven.dk, som stod for plantning af Elmelund Folkeskov ved Bolbro, er blevet omdannet til en selvejende institution med mulighed for fradrag på selvangivelsen for donerede træer (et fint offentligt-privat samarbejde), så nu er det bare om at komme i gang med investeringer for både private og virksomheder.

Lad os feje for egen dør og få orden i CO2 regnskabet.

Klima. Vil vi bare ha' det hele?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce