Klima. Økologi belaster mere


Klima. Økologi belaster mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Replik: Nanna Rask (EL, Danmarks Naturfredsningsforening) kommer med en lang svada imod regeringens miljø- og klimaindsats i mandagsavisen.

Desværre er det de sædvanlige falske påstande, der fremføres ganske udokumenteret i Rasks øko-anprisning. Danmarks klimaindsats vil i øvrigt blive meget ringere, hvis vi skal skifte over til økologi, der i sig selv er ganske meget mere klima-belastende end f.eks. pløjefri dyrkning med hjælp af f.eks. RoundUp.

Og at vandmiljøet skulle have fået det dårligere, er ligeledes tilbagevist igen og igen ved hjælp af målinger i stedet for de skæve og forkerte beregninger, DN fik fabrikeret for nylig, og som Aarhus Universitet hurtigt kunne tilbagevise. 

Det kan godt være, at økologi giver færre pesticid-rester i maden. Til gengæld giver det mere PCB, dioxin og campylobacter. Ting, som er langt mere skadeligt, og som dokumenterbart er kræftfremkaldende hhv. gør tusindvis af danskere død syge.

Så nej, vi bliver ikke sundere med økologi i dens nuværende form. Kun fattigere. Og da økologi samtidig kræver, at langt større natur-arealer pløjes op for at dyrke den samme mængde mad, gælder det også mht natur. At DN kan støtte denne praksis, er uforståeligt. 

Klima. Økologi belaster mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce