Kina må på banen

Tina Petersen

Kina må på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

burma

af tina petersen

MF (DF), medlem af udenrigsudvalget, Møllemarksvej 66, Svendborg

Hver dag ser vi nye, frygtelige billeder fra nødsituationen i Burma. Ikke nok med, at befolkningen er blevet ramt af en cyklon med voldsomme oversvømmelser til følge, de må også lide under et styre, der ikke kommer dem til hjælp i tilstrækkelig grad og ligefrem forhindrer nødhjælpsarbejdere i at komme ind i landet.

Hele verden sender nødhjælp til landet, men mange af donationerne bliver stående på grænsen uden at komme burmeserne til hjælp.

Det er skandaløst, at et diktatur på den måde lader sine egne interesser gå forud for menneskeliv. Den danske nødhjælpsindsats til området er flot, men det nytter ikke, hvis der er politiske barrierer længere oppe i systemet.

Det nytter tilsyneladende ikke at tale fornuft til det burmesiske styre - og derfor har vi i Dansk Folkeparti bedt udenrigsminister Per Stig Møller (K) om via FN at lægge maksimalt pres på Kina, som bør benytte sine politiske og økonomiske forbindelser i Burma til at få åbnet grænserne for nødhjælpsfolkene.

Det ville klæde Kina at gøre en indsats - især set i lyset af det kommende OL i Beijing, hvor Kina ønsker at tage sig så godt ud som muligt.

Vi må bruge al den internationale diplomati, vi kan, og det kan kun gå for langsomt - burmeserne lider hvert minut.

Kina må på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce