Kerneydelsernes tur


Kerneydelsernes tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

odense-budget

Dette års budgetforlig indeholder mange mærkbare investeringer og forbedringer i Odense. For den konservative byrådsgruppe har det været vigtigt, at vi får ryddet op i fortidens synder, så tingene ikke bliver ved snakken, men omsættes til handling.

Derfor glæder vi os særligt over, at det nu er lykkedes at påbegynde en ekstraordinær vedligeholdelse af byens folkeskoler, som siden 90'erne har haft planer liggende, der skulle forbedre skolernes fysiske rammer. Men siden er intet sket, og der er ikke noget at sige til, at både børn, forældre og lærere efterhånden er blevet frustrerede.

Vi har foreløbig afsat over 200 mio. kr. til ekstraordinær vedligeholdelse af skoler, daginstitutioner og idrætsanlæg. Men området er så misligholdt, at det langt fra er nok. Vi glæder os derfor over, at regeringen i sin kvalitetsreform vil hjælpe kommunerne med finansiering til netop vedligeholdelsen af skoler og institutioner.

Forbedringerne vil nyde stor gavn i hele byen. Men herudover er der afsat en pulje på 100 mio. kr. til investeringer i lokalområderne, dvs. dér hvor folk bor og færdes. Det er værd at være opmærksom på, hvis man står foran at skulle købe hus. I hvert fald vil alle disse investeringer gøre det mere attraktivt at bo i Odense, hvilket både gavner tilflyttere og os, der har boet her hele livet.

At budgetforliget så også giver penge til sporten gør det jo ikke dårligere. Efter mange års debat kan vi endelig se frem til en cykel- og atletikarena samt et tenniscenter.

Men det er miljøet, der er den helt store vinder i dette års budgetforlig. Byrådet har vedtaget en ambitiøs miljøpolitik, og vi har nu sat over 50 mio. kr. af til miljøhandlingsplanen. De penge skal især bruges til bl.a. mere miljørigtige skoler og børnehuse, hvor lavt energiforbrug og godt indeklima er blandt målsætningerne. Endelig kan vi se frem til flere grønne områder og mere skov tæt ved byen.

På ældreområdet øges budgettet til demensområdet, en sygdom, der desværre rammer alt for mange. De næste fire år investeres der 8 mio. til velfærdsteknologi, f.eks. robotter, der kan støvsuge hos de ældre, så arbejdskraften i større omfang kan bruges til menneskelig omsorg. Endelig får vi også renoveret/ombygget Skt. Klemens Plejecenter.

Med budgetforliget får vi også sikret pasningsgarantien, og der investeres i nye børnehaver, da antallet af små børn i Odense er vokset meget mere end forventet. For de lidt ældre børn/unge sættes der fokus på de svageste, så også de får de bedste muligheder for en god start i livet. Det skulle også gerne hjælpe med, at så mange som muligt får en ungdomsuddannelse.

Jeg kunne nævne meget mere. Samfundet vil og skal forandre sig hele tiden. Alting har sin tid, men det, vi nu har besluttet, er ikke længere politikersnak. Nu sker det langt om længe.

Kerneydelsernes tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce