Kærlighed har ingen alder


Kærlighed har ingen alder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24-års reglen: Datoen for næste valg kender kun én, og Anders Fogh holder kortene tæt til kroppen. Dermed er spekulationerne overladt til de sædvanlige valgprofeter, der gerne byder både højt og lavt. Men det ændrer ikke på, at valgkampen så småt er skudt i gang.

De seneste dages debat har været præget af Jelveds krav til et fremtidigt regeringssamarbejde med Socialdemokraterne om ændring af udlændingeloven og fjernelse af 24-års reglen. Karen Jespersens respons var som taget fra talerstolen på Dansk Folkepartis landsmøde, og gav associationer til tidligere udtalelser om øde øer.

24-års reglen er et direkte brud med menneskerettighederne, hvilket kom frem i Europarådets rapport.

Ifølge artikel 8 i den Europæiske Menneskerettighedskonvention har: "Enhver ret til respekt for sit privatliv og familieliv¿og ingen offentlig myndighed kan gøre indgreb i udøvelsen i denne ret".

Konventionen er meget klar og kan ikke mistolkes. Regeringens indførsel af 24-års reglen og en række andre lovindgreb er med til at undertrykke flygtninge og indvandreres menneskerettigheder. Der var engang, da Danmark altid gik forrest i beskyttelsen af menneskerettighederne - de dage er desværre forbi. Sølle tre år tog det den siddende regering at køre Danmarks gode navn og rygte som foregangsland inden for menneskerettigheder i sænk. Bunden nåede vi med Europarådets rapport.

Det Radikale Venstres krav er, at den danske lovgivning laves om, så den følger EU's regler på området. Det vil bl.a. betyde, at 24-års reglen skal ændres til en 21-års regel. Det vil være en klar forbedring, da det i det mindste vil skære tre år af reglen, men det er ikke nok.

I Danmark kan enhver over 18 frit gifte sig med den de ønsker, så længe de holder sig inden for kongerigets grænser. Hvis 24 er et brud på menneskerettighederne, så må 21 i lige så høj grad være det. Det giver derfor ingen mening at argumentere for en lovændring ud fra konventionen, hvis den i den sidste ende alligevel bliver brudt.

Derudover er tilknytningskravet en uacceptabel begrænsning. Hvem som helst kan med tiden leve op til 24-års reglen, men den danske retssikkerhed er for alvor på spil, når det er op til Udlændingestyrelsens moralske smagsdommere at vurdere, om den enkelte har tilstrækkelig tilknytning til Danmark.

I det 21. århundrede bør det være kærlighedens og ikke nationalstatens grænser, der er betingelse for ægteskab, når man er blevet 18, og ikke Kjærsgaards og Foghs luner og efterfølgende lovindgreb.

Kærlighed har ingen alder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce