Julelys og forårsblomster


Julelys og forårsblomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ENERGIFORBRUG: "Når anemoner blomstrer i december..." Sådan lyder omkvædet på en julesang, der beskriver hvordan julen ved et uheld bliver sprunget over, fordi foråret pludseligt går i gang. Men nu er det lige før, at dette scenarie er blevet virkeligt, så måske går denne sang hen og bliver populær i de kommende år.

Følgende blomster har jeg set blomstre i den danske natur i december: kamille, døvnælde, bellis og hvidblomstrende træer og buske, der normalt først blomstrer langt inde i foråret. Hvad er det der sker?

Svaret er meget simpelt, og ændringerne har været forudsagt længe: Global opvarmning. Som resultat af vores store energiforbrug har vi givet kloden feber. Og eksperterne forudsiger, at de forandringer, der følger, kommer til at ske hurtigt og vil have vidtrækkende konsekvenser for klimaet og dermed også mennesker.

Problemet er blot, at vi endnu nægter at se i øjnene, at vi som mennesker ikke er hævet over naturen, men stadig er afhængige af den og dermed også har et ansvar.

Trods den milde vinter var julestemningen i Odense intakt, ikke mindst pga. de mange lyskæder, der var pyntet med i bymidten. Tusinder, måske millioner af små pærer, der var tændt flere timer om dagen. Smukt, men med et fuldstændig uansvarligt forbrug af strøm.

Selv om vores overforbrug er et fælles ansvar, er det uhyrligt, at regeringen og kommuner ikke vælger at gå foran med et godt eksempel. Hvis eller når, klimaforandringerne sender os ind i en ny istid, kan vi hverken bruge øget turisme eller en pengestærk industri til noget som helst.

Jeg vil hermed også opfordre alle almindelig borgere til at øge deres bevidsthed omkring deres forbrug. Sluk for standby-strømmen til tv m.m. og skær ned på bilforbruget. Vores fremtid er et fælles ansvar.

Julelys og forårsblomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce