Journalistisk selvsving

Carsten Albjerg - og hans advokat Klaus Ewald
Foto: Rikke Madsen/© Fyens Stiftstidende

Journalistisk selvsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historien om Bendtsens golf- og jagtture er et klassisk eksempel på, at journalister koncentrerer sig om at falde over enhver politiker eller privat person, hvis der bare er skyggen af chance for at sælge aviser, i bedste paparazzistil. Det kaldes at gå i selvsving

Om Bendtsen har gjort noget i strid med gældende regler, skal jeg lade være usagt, men det ville klæde journalisterne på Stiften, og i andre medier, at lade princippet om almindelig fairness råde og venligst overlade det til rette nævn og råd at træffe afgørelse herom fremfor at afsige dom, før blækket på anmeldelsen var blevet tørt.

Det ville også være klædeligt, om diverse politikere holdt tand for tunge ud fra samme betragtning, og helt galt går det, når alle disse eksperter i forvaltningsret, og dertil knyttede afarter af studier, har hver deres firskårne mening om Bendtsens gøren og laden i relation til nogen konkrete forhold, de ikke reelt har noget som helst kendskab til.

Eksperter er åbenbart ikke klar over, at de saver den gren over, de selv sidder på, rent troværdighedsmæssigt, når de får motormund, hver gang telefonen ringer, og de bliver spurgt om dette eller hint.Mikrofonkløe hedder det.

Slutteligt ville det være på sin plads at bruge bare en enkelt strøtanke på den anmelder, der står bag det nye korstog mod Bendtsen, for der var jo ikke megen føde på den pind, han bragte til torvs over for Lars Løkke Rasmussen.

Denne tidligere partifælletil Bendtsen, Uffe Thorn-dahl, har sin helt egen dagsorden, og man kan undre sig over, at man gider ofre spalteplads på ham. Der følger nærmest et partoutkort rundt i såvel en politisk som et psykiatrisk grænsetilfælde for selvdestruktiv og aparte optræden, hvis man betræder hans fodspor.

Jeg vil ikke karakterisere ham som et vildfarent missil blandt de borgerlige, det ville være at tillægge ham for megen ære. Det korrekte vil være at karakterisere ham som et hævngerrigt herregårdsspøgelse, hvis sjæl ikke kan finde hvile, og som nu hvileløst vandrer rundt i forsøget på at opnå satisfaktion.

Der må være materiale til en hel kongres, som psykiateren sagde, da han havde været udsat for Fawlty Towers opførsel i et af afsnittene af "Halløj på badehotellet", og tilsvarende må det samme gælde i tilfældet, Uffe Thorndahl.

Den mere begavede journalist, som ikke følger lemminge-effekten blandt kollegerne, kunne spørge sig selv hvem der om seks måneder skal være skydeskive for Thorndahls næste korstog.Thorndahl burde være ramt af bare et enkelt begavet spørgsmål fra en selvstændigt tænkende journalist, så vi venter stadig både på Godot og denne type bladsmører.

Nej, spis brø’ te’,som vi siger på Fyn, træk vejret lidt dybere næste gang, der falder en historie forbi redaktionen, og overvej, om I er lemminger eller kongeørne, der ser det hele fra oven. Sidstnævnte er efterhånden en sjælden art, men I er savnet.

Journalistisk selvsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce