Jegind. Faglig vurdering eller spin?


Jegind. Faglig vurdering eller spin?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Det er kommet frem at socialdemokraterne og konservative er blevet enige om at spare 79 millioner kroner på by- og kulturområdet i Odense. Deraf foreslår S og K yderligere, at der spares tre millioner kroner årligt på bibliotekerne i Odense.

Og 19. juni kunne Fyens Stiftstidende fremlægge, hvordan embedsfolk i By- og Kulturforvaltningen har foretaget en konsekvensvurdering af dette. Vurderingen beskriver en række voldsomme konsekvenser for Odense Bibliotekerne, og den vurderer også "at Odenses status som centralbibliotek kan komme i fare".

Forslaget fra S og K har fået stor kritik af borgerne på de sociale medier. Derudover fik forslaget også stor kritik af byrådsmedlem og rådmand for By- og Kulturforvaltningen Jane Jegind. Det fik mig til at undre mig over, om der var tale om en retvisende konsekvensvurdering fra forvaltningens side. Eller om det hele er rent spin orkestreret af Venstre i Odense.

I 2017 kunne Fyens Stiftstidende fortælle, hvordan sagsbehandlere var blevet pålagt klare ordrer om, at lysreklamen på Fisketorvet skulle have en positiv og god sagsbehandling. Da embedsfolkene i By- og Kulturforvaltningen så kom frem til en vurdering om, at en opsætning af lysreklamen ville være ulovlig uden at ændre i lokalplanen, blev den sagsbehandler, hvis navn stod på vurderingen, indkaldt til møde i forvaltningen, hvor det siges at han fik en skideballe. En skideballe, der var så stor, at sagsbehandleren efterfølgende måtte finde sig et nyt job.

Det er blot et tilfælde af Jane Jeginds beskidte metoder, hvor hun har misbrugt sine embedsfolks pligt over for hende.

Og set i lyset af sidste valgresultat har Jane Jegind brug for gode konflikter, hvor hun som oppositionsleder kan angribe det siddende flertal i byrådet.

Man kan som bekymret borger i Odense derfor mistænke, at der her kan være givet en ordre om at lave denne konsekvensvurdering med en allerede fastsat konklusion fra rådmanden. Præcis som det skete i sagen om lysreklamen på Fisketorvet.

Så er der i virkeligheden tale om en faglig vurdering, eller er der tale om, at Jane Jegind gambler med biblioteket for at få genrejsning efter sidste valgnederlag?

Jegind. Faglig vurdering eller spin?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce