Jeg står på mål for et farvel til regionerne


Jeg står på mål for et farvel til regionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Søren Pape Poulsen, formand, Det Konservative Folkeparti
FT_Soren_P_Poulsen
Debat. 

Retning: Folketingsvalget er lige om hjørnet. I fire år har Det Konservative Folkeparti været med til at sætte kursen for Danmark. Nu skal danskerne beslutte, om vi skal vende om, eller om vi skal fortsætte retningen.

Vi har eksempelvis udstukket en tydelig retning for det danske sundhedsvæsen. Selvom vores sundhedssystem fungerer rigtig godt, er det på tide at øge nærheden og rykke behandlingen tættere på borgerne. Da vi forhandlede sundhedsreformen, holdt mit parti fast i, at der skal flere praktiserende læger til hele landet. For mere end 100.000 danskere står til at miste deres egen læge inden for de næste år, hvis vi ikke gør noget. I Viborg er vi heldige, for her har vi kun to læger over 65 år. De fleste læger har vi en god rum tid i nu. Men om 11 år har vi 20 læger over 65 år, og dermed nærmer sig pensionsalderen. Det kommer altså til at berøre rigtig mange borgere i hele Viborg Kommune, der risikerer ikke længere at have deres egen faste læge.

For at frigive flere penge i sundhedsvæsenet har vi valgt at nedlægge regionerne. Det står jeg fuldt og fast på mål for. Jeg vil hellere bruge de penge på at styrke behandlingen og uddanne flere sygeplejersker. Men oppositionen vil bevare vores Regionerne. Her er det altså tale om to forskellige retninger.

Sådan er det på en række områder.

På retspolitikken har jeg kørt en konsekvent linje. Men de fleste røde partier vil i den modsatte retning. De har været imod mine effektive bandepakker. De har været imod at hæve straffen for vold. De har været imod forhøje straffen for at bære våben. Og så har de heller ikke stemt for mere politi.

Også på udlændingepolitikken står danskerne overfor et valg. Venstrefløjen ønsker en lempeligere udlændingepolitik. De vil hæve ydelserne til flygtninge, og dermed gøre det mere attraktivt at tage til Danmark og sidde på offentlig forsørgelse. Min retning er klar - kommer man til Danmark, skal man forsørge sig selv. Sådan er vores velfærdssamfund bygget op - dem, der kan selv, skal selv. Det gælder selvfølgelig også dem, der kommer til landet.

Mette Frederiksen vil give en lille gruppe af mennesker ret til at gå tidligere på pension end alle andre. Hun påstår, at det kommer til at gælde de mest nedslidte, men hun kan ikke svare på, hvem der skal have den rettighed. Det Konservative Folkeparti mener, at kun de mennesker, der er nedslidte, skal have en tidligere pension. Sådan en ordning har vi faktisk allerede i dag. Vi kalder det for førtidspension. Vi er villige til at se på, om den ordning kan forbedres, men vi vil ikke være med til at en lille udvalgt gruppe af mennesker har en ret til en tidligere pension uden at de nødvendigvis er nedslidte.

Der er med andre ord store uenigheder i dansk politik. I årenes løb har jeg lavet mange politiske aftaler. Også med politikere, jeg har været meget uenige med. Også da jeg var borgmester i Viborg. Den tilgang til politik har jeg tænkt mig at fortsætte. For det kommer også en hverdag efter valget. Men inden da skal vi igennem en valgkamp, hvor de store forskelle i politik bliver trukket skarpt op. Og det kan også være meget sundt i ny og næ.

Jeg står på mål for et farvel til regionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce