Jan Boye gambler med kvaliteten i projekterne

Thomas Funding

Jan Boye gambler med kvaliteten i projekterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

byudvikling

Odenses konservative borgmester, Jan Boye, foreslår, at en række af byens store byplanlægningsprojekter flyttes fra By- og Kulturforvaltningen op i Borgmesterforvaltningen. Det drejer sig bl.a. om den meget omtalte kvarterplan for midtbyen og kanalforbindelsen.

Jan Boyes motivation er, hvis man skal tro, hvad han udtaler i avisen, at han vil sikre, at de for byen utroligt vigtige projekter ikke bliver forsinkede. Dermed antyder han, at der skulle være en risiko for, at dette kunne blive tilfældet.

Det er heldigvis ikke sandt. Hverken kanalforbindelsen eller kvarterplanen er forsinkede. Tingene kører planmæssigt, og de ansatte i By- og Kulturforvaltningen håndterer sagerne til ug med kryds og slange.

Det er rigtigt, at færdiggørelsen af kanalforbindelsen er blevet udskudt, men dette er sket i enighed mellem Jan Boyes forvaltning, Borgmesterforvaltningen, og Anker Boyes forvaltning, By- og Kulturforvaltningen. Dette er senest blevet bekræftet i et notat, der blev udsendt til byrådet før sommerferien.

Den fælles beslutning om at udskyde projektet blev taget, da man endnu mangler den statslige medfinansiering på projektet. En finansiering man skulle have troet, at Jan Boye kunne fremskaffe, eftersom det er en af hans konservative partifæller, der sidder på Trafikministeriets pengekasse.

Men byens konservative borgmester har ikke haft den fornødne gennemslagskraft, som man kunne forvente af en borgmester, og han har således på trods af utallige møder, breve og telefonsamtaler ikke skaffet en krone til Odense.

Modsat har Anker Boye sikret den socialdemokratiske folketingsgruppes opbakning til projektet. Gør Jan Boye det samme, er der flertal i Folketinget. Så simpelt er det.

Det holder derfor med andre ord ikke, når Jan Boye siger, at opgaverne skal flyttes, så man undgår forsinkelser. Hans motivation for forslaget er en helt anden.

Jan Boye har de sidste to og et halvt år siddet i ubemærkethed på sin trone på rådhuset. I den tid har han været vidne til en Anker Boye, der efter sit valgnederlag har genrejst sig, og som arbejder for Odense og odenseanerne.

Det har han gjort med så stor succes, at det er begyndt at bekymre den konservative borgmester. Han er blevet bange for, at borgerne skulle få det indtryk, at Anker Boye i virkeligheden er bedre egnet som borgmester end ham selv.

Det absolut mest bekymrende ved, at Jan Boye nu med vold og magt forsøger at fravriste By- og Kulturforvaltningen vigtige byudviklingsprojekter er, at han samtidig gambler med kvaliteten i projekterne. Borgmesterforvaltningen er ikke gearet til at håndtere så store byudviklingsprojekter. Kompetencerne til dette er samlet i By- og Kulturforvaltningen. Det er derfor forvaltningen eksisterer.

Jan Boye gambler med kvaliteten i projekterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce