Ja til traktaten - eller kaos

Jørgen Carsten Hansen Økonomisk rådgiver - Greve Strand

Ja til traktaten - eller kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU: Frygten for det ukendte ligger dybt rodfæstet i den menneskelige natur. Denne frygt bliver ofte udnyttet af personer og bevægelser, hvis formål er af uklar karakter, men hvor magten er det bærende i fundamentet, der oftest ved nærmere eftersyn er opført i kviksand.

EU er ingen undtagelse. Med denne viden er intet givet på forhånd omkring det afstemningsresultat, vi danskere skal stemme om i september. Det er tragisk for den europæiske tanke, hvis Frankrig grundet interne anliggender stemmer nej til traktaten den 29. maj.

Herhjemme er der et klart og stort flertal i Folketinget, der siger ja til den, kun det ekstreme højre og det ekstreme venstre er imod. Dansk Folkeparti og dets leder Pia Kjærsgaard vil givet udnytte den usikkerhed, der er opstået her og nu. DF vil koble Tyrkiet sammen med traktatens ordlyd, skønt de to ting intet har med hinanden at gøre.

Kendsgerningen er, at flere flertalsafgørelser er livsvigtige nu, hvor kredsen af demokratiske lande er udvidet til 25. Det er til gavn, både for de store og de små aktører i kredsen. De løsninger, der er påkrævet, såsom terror, kriminalitet og miljøforurening, kan kun løses og løftes i samlet flok. Arbejdskraftens frie bevægelighed bliver ikke berørt eller ændret. Den er det samme, som altid i EU-regi.

Der har aldrig været den store og intense interesse for EU her i landet, hvilket populister som DF groft vil udnytte ud fra tesen om frygten, der er DF's eneste drivkraft.

Nu gælder det, mere end nogensinde, at holde hovedet klart og bevare isen i maven, så vi pro­europæere kan deltage i den debat, der vil pågå hele sommeren. Vort fortsatte medlemskab af EU skal bekræftes, og argumenter får hovedrollen i kampen, der ved et nej kan kaste os alle ud i politisk kaos.

Ja til traktaten - eller kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce