Israel er stadig en ørken


Israel er stadig en ørken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verner Hansen, du er åbenbart meget imponeret over at "Israel med flid og dygtighed har omdannet landet fra en ørken til en frugtbar oase" (Fyens Stiftstidende 11/8). Vil du vide hvordan?

Tyskland har for mange år siden betalt mere end 500 milliarder i krigsskadeserstatning til Israel. Et ganske enormt beløb målt i nutidens penge. Israel fik de facto landet gratis, idet de kun har betalt erstatning til de tidligere ejer for mindre end to pct. af landet. Amerika betaler Israel et tilskud på ca.30 milliarder per år. Israel er ganske vist ikke medlem af EU, men de har fået særdeles gunstige økonomiske handelsvilkår med EU og selvfølgelig også med USA. Hvis ikke dette skulle skabe grobund for en blomstrende økonomi, så hjælper det også, at man har en stor reserve af meget billig palæstinensisk arbejdskraft. Her er der ingen fagforeninger, og med en palæstinensisk arbejdsløshed på mellem 20 og 40pct. i en meget fattig befolkning, bliver lønnen trykket til det absolut yderste.

I øvrigt er Israel stadig en ørken i det meste af landet og slet ikke et effektivt landbrugsland, men et moderne industrisamfund.

John Andersen Højvang 75, Odense N

Israel er stadig en ørken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce