Intolerant tolerance

Foto. 1:2. Sognepræst Anders Kjærsig - ved siden af præstehvervet også en ivrig debattør. FOTO: MORTEN MELHEDE
Foto: Morten Melhede

Intolerant tolerance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Etisk Råd

Der har været flere kritiske røster, som er skeptiske overfor mængden af præster og teologer i Det Etiske Råd. Nogle mener, det er uretfærdigt i forhold til den manglende deltagelse af muslimer og ateister. Dem er der nemlig ikke så mange af i rådet.

Nu er Borgerligt Centrum med Simon Emil Ammitzbøll ude på samme mærkværdige skråplan. Han vil ganske enkelt have præsterne ud af Det Etiske Råd. Det gælder i første omgang biskop Elisabeth Dons Christensen som Ammitzbøll ikke kan lide, fordi hun ikke er tolerant overfor for kristne homoseksuelle.

Om det passer, ved jeg ikke. Det er måske propaganda fra Ammitzbøll side for at vinde stemmer til sit nye parti. Eller han er måske forurettet, fordi biskoppen er skeptisk overfor indførelse af et kirkeligt vielsesritual for homoseksuelle? Jeg ved det ikke.

I stedet for biskopper og præster vil Ammitzbøll have hjerneforsker Peter Lund Madsen ind. Han er nemlig klog og neutral og kan godt lide bøsser, fordi han som læge ved, at det blot er en kromosomfejl. Det virker naivt. Mener Ammitzbøll, at hjerneforskere er mere tolerante end præster? Og ved hjerneforskere mere om etiske problematikker end præster?

Forestiller Ammitzbøll sig, at moralen sidder i hjernen som en lille pære, der lyser, når man er et tolerant og moralsk godt menneske? Og hvem siger at tolerance er godt? Og er tolerance det samme som frisind? Og er Ammitzbøll selv tolerant? Jeg tvivler. Han er da ikke tolerant over for præster og har åbenbart svært ved at vise dem tolerance. Ville han være tolerant over for Pia Kjærsgaard? Og hvad med Søren Krarup? Nej, vel.

Ammitzbølls tolerance er lige netop intolerant og uden demokratisk sindelag. Og hvad angår frisind og fri tænkning, kan den ligge et meget lille sted. Og det er unægteligt ironisk, når man tager i betragtning, at Ammitzbøll gerne vil stå for tolerance og demokratisk overskud. Vi skal have fri hash, siger han. Det er tolerance. Alt magt til flipperne. Christiania længe leve. Vi skal tolerere alt det, som nu er ulovligt. Men præsterne, de skal ud af Det Etiske Råd. Absurd - ikke sandt?

Intolerant tolerance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce