Integration, ja, men lokalerne er slumagtige


Integration, ja, men lokalerne er slumagtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OKS

Mens politikere og meningsdannere i ind- og udland har travlt med at grave grøfter mellem sociale og kulturelle befolkningsgrupper i eksempelvis Danmark, findes der gudskelov foreninger som OKS i Odense, som i stedet for at tale om integration bare gør noget ved det i kraft af sin tilstedeværelse i nærmiljøet. Idræt og kultur er ideelt til at skabe varige bånd mellem mennesker, fordi man ikke samles om at tale om problemer, men fordi man samles om et projekt, f. eks. en fodboldkamp, og den slags kan ikke støttes nok.

Når så man ser, hvilke rammer Odense Kommune tilbyder de idrætsudøvende i OKS, der er en klub i hastig vækst med medlemmer fra Nyborgvej til Hunderupkvarteret, så undres man. Mage til slumagtige omklædningsfaciliteter skal man lede længe efter. Det er, som om man som tilmeldt i denne klub får fornemmelsen af, at den form for integration overhovedet ikke prioriteres.

Det er åbenbart ikke her der satses penge, skønt det er her - lige netop her - at den reelle kontakt skabes på tværs af alle mulige andre skel mellem mennesker.

Men der er håb! OKS har selv taget sagen op og søger nu penge til et idræts- og kulturhus, der honorerer de minimumskrav til omklædning, halfaciliteter osv., man kan forvente af en storbyklub med så mange medlemmer. Det er fantastisk projekt, som oven i købet indeholder mulighed for SFO-aktiviteter i samme bygninger.

Men der mangler naturligvis penge som altid i det offentlige, for vi må ikke bygge, siger regeringen, finanskrisen skal mødes med skattelettelser, så der skabes vækst med forbrug i stedet for offentlige investeringer, der batter noget i hverdagen.

Alligevel, kære Odense Kommune: støt for søren da OKS’ fremragende projekt. Det hjælper på både finanskrisen og nærmiljøet. Det sidste er naturligvis vigtigst!

Integration, ja, men lokalerne er slumagtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce