Integration. Lær af Furuset


Integration. Lær af Furuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bjarne Hilmersson, Mosegårdsvej 43, Odense C
Billede
Debat. 

I sin symbolpolitiske nytårstale bebudede statsminister Lars Løkke, de forskellige ghettoer skulle rives ned. Deriblandt Vollsmose. At det stort set ingen effekt har, ved Lars Løkke udmærket godt. Det han opnår er, det primært bliver de ressourcestærke der flytter. Netop disse borgere, der bør gøres en indsats for at beholde i Vollsmose.

Inden Lars Løkke bruger hele sit håndværkerfradrag på nedrivning, burde han rejse en tur til Furuset, et kvarters kørsel fra Oslo centrum. Furuset er bygget med Gellerup, Tingbjerg og Vollsmose som forbillede. Der bor ca. 10.000 beboere i Furuset, det samme som i Vollsmose. Beboerne kommer fra over 100 forskellige lande. Trods ligheden med Vollsmose bliver Furuset ikke betragtet som en ghetto. Dem, der har det sværest med integrationen, er somalierne, måske fordi de fleste bor til leje - er buddet. Beboerne fra bydelen Grunerløkka i det indre Oslo står i kø for at flytte dertil.

Modellen kender Lars Løkke. Indflyt offentlige kontorer og gerne private virksomheder i Vollsmose. Muligheder for ejer - og lejeboliger, og ikke mindst ældre og - ungdomsboliger. Ældreboliger til de mange indvandrere, der kom som unge for 30-40 år siden.

Med mange indvandrere giver det langt færre problemer, når man selv ejer boligen, modsat lejere. Derfor flyder det heller ikke med affald, graffiti eller hærværk i Furusetområdet. Hvor der også går vagthold, og er kameraovervågning der sørger for, der ikke bliver begået kriminalitet. Eller tørret vasketøj på terrasserne. Der er nul tolerance.

Dette fortæller formanden for ejerforeningen, Umar Munirs, 31 år, selv andengenerationsindvandrer af forældre, der kom for ca. 50 år siden fra Pakistan.

Integration. Lær af Furuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce