Initiativ der ikke blev talt ihjel


Initiativ der ikke blev talt ihjel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Ester Larsenamtsrådsmedlem, MF (V), Bøghsvej 5, Kerteminde

SUCCES: Dagligt kan man læse om al det gode, opstillede kandidater vil gøre for det fynske erhvervsliv. Det er positivt, men desværre lettere at tale om end at virkeliggøre.

Det eneste fynske fyrtårn, det indtil videre er lykkedes det offentlige at rejse, er FilmFyn - et både spændende og perspektivrigt projekt, der nu søsættes med en af filmbranchens allerdygtigste folk, Erik Crone, som leder. Der er nu udsigt til, at der kan udfoldes nye og spændende erhvervsaktiviteter på Sydfyn.

Det særlige ved idéen er, at den økonomiske risiko er usædvanlig lille. For her skal ikke bygges kontorer og filmstudier, inden man kan komme i gang, og der udløses ganske enkelt først midler, når filmfolkene har placeret opgaver lokalt og kan fremvise fakturaer. Svigter filmfolkene - hvad ingen tror - bliver de fynske kroner, hvor de er.

Når det denne gang er lykkedes at skabe et fælles projekt, skyldes det, at de sydfynske folkevalgte har stået sammen. De lyttede ikke til dem, der søgte at så splid ved på vanlig vis at forsøge at tale nye initiativer ihjel.

For sådanne røster lød der da også denne gang. Niels Sindal skrev for eksempel 30/7: "Man kan ikke forvente at kunne skabe et varigt miljø for filmindustrien på Sydfyn med de givne økonomiske rammer ... Er det ikke letsindigt ... Århus tænker på at lave en filmfond ..." De fynske politikere lyttede heldigvis ikke til Sindal og hans ligesindede.

Da jeg fik dansk films stærke topfolk bragt til Fyn, blev de mødt af borgmestrene med en åbenhed, interesse og handlekraft, der imponerede dem. De sydfynske borgmestres sammenhold med Egebjergs Poul Weber som tovholder fortjener respekt. Vi trænger så hårdt til ikke bare med ord, men også med handling at kunne gendrive myten om, at det er manglende samarbejdsevne, der spærrer for udviklingen på Fyn.

Vi trænger til succeser - de er mere end velkomne!

Initiativ der ikke blev talt ihjel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce