Ingen politisk tale


Ingen politisk tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRONIK: En stor tak til Asperups præst Hanne Drejer for hendes kronik 9/1 i Fyens Stiftstidende med overskriften "Religion og politik".

Det er sandt, at folkekirkens præster ikke skal "tale" politik fra kirkens prædikestole, men de skal heller ikke "tale" om alt mulig andet, de nu synes, det den søndag er nemmere at tale om end forkynde det evangelium, som den dag er valgt til prædiketekst. Når præsterne "taler" fra prædikestolen (om politik eller andre ting), sætter de sig selv i Guds sted, men i kirken er det Gud, der skal tale til os igennem sit ord.

Kristendom drejer sig om frelse. Det var derfor Guds Søn blev født. Det hed i Julebudskabet "... i dag er der født jer en frelser", og det var derfor, han døde korsdøden langfredag og det var derfor, han sendte helligånden pinsedag - fordi Gud vil, at alle mennesker skal frelses - og det er helligånden, der gør Guds ord til en levende forkyndelse - og derfor må vore præster forstå, at de hver gang, de forbereder prædiken, må de først ind for Guds "ansigt" i bøn om den helligånd, for det er den der skal vejlede dem til hele sandheden og det er den, der skal være med, når de forkynder ordet fra prædikestolen.

Før, vi får det på plads i den danske folkekirke, får vi ingen vækkelse i vort folk - og ingen folk i vore kirker, for hvorfor skulle de kommer? Hvis ikke præsten forkynder evangeliet "purt og sandt" hver søndag- de søger deres livs sandhed, den kan de kun finde i evangeliet, hvor Gud taler til den enkelte af os,som også præst Hanne Drejer skrev i sin kronik.

Ingen politisk tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce