Ingen penge sparet på at lukke Amandahuset


Ingen penge sparet på at lukke Amandahuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


På vegne af brugerne af Amandahuset
Jacob Bondo Andersen, I.A. Larsensvej 14, Kerteminde
Billede
Debat. 

Til Kerteminde Byråd:

Da vi har erfaret, at man påtænker at lukke værestedet Amandahuset, er der her nogle argumenter for at bevare det.

Hele ideen med et værested inden for psykiatrien er, at det ligger tæt på brugerne. Som psykisk sårbar er det vigtig med et værested i nærmiljøet, hvor man kan komme og gå og få støtte og være en del af fællesskabet. Det kan ofte tage flere år at etablere en tryghed til personalet og de andre brugere. Derfor er det godt med et lille sted som Amandahuset, hvor disse forhold er mulige.

I Amandaparken ligger støttecenteret Jernstøberiet, hvor også en del af brugerne af Amandahuset bor. Altså i boligforeningen Amandaparken bor vi blandet, brugerne af Jernstøberiet og Amandahuset. Det giver en tryghed at have værestedet Amandahuset og støttecenteret Jernstøberiet tæt på os brugere. Uden denne opbakning til borgere med specielle behov i nærmiljøet er vi bange for, at der vil opstå unødige konflikter og uro i boligforeningen.

Hvis det er for at spare på økonomien, vil øgede konflikter og uro måske generere flere indlæggelser på psykiatrisk afdeling og derved større omkostninger. Da vi har erfaret, at personalet bare skal flyttes til Munkebo, vil der ikke blive sparet noget der. Besparelserne vil derfor kun dreje sig om huslejen, som for at Amandahusets vedkommende kun er 6-7000 kr. pr. måned. Der er brugerbetaling på alle aktiviteter i Amandahuset, som derfor ikke er nogen udgift.

Disse argumenter taler for at bevare Amandahuset. Vi ser derfor frem til fortsat godt samarbejde.

Ingen penge sparet på at lukke Amandahuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce