Indflytning. Staten er hele landet


Indflytning. Staten er hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Udvikling: Vi skal have vækst og udvikling i hele Danmark. Vi skal undgå, at vores land bliver vredet skævt og knækker over, fordi statslig udvikling og aktivitet kun kommer hovedstadsområdet til gode.

Derfor er det positivt, at yderligere 49 danske byer nu får både statslige arbejds- og uddannelsespladser.

I Dansk Folkeparti mener vi at det vigtigt, at statslige arbejdspladser flytter UD af København og IND i andre dele af landet. Og vi mener, at den udflytning der allerede har fundet sted, langtfra er nok. Flere af de styrelser, råd og nævn, der allerede er flyttet IND i landet har snydt på vægten. Det viser sig, at ledelsen på flere steder ganske usportsligt har valgt at bede HK'erne om at flytte til provinsen, mens de "finere" DJØF'ere i ledelsen ikke fandt det nødvendigt at flytte deres eget skrivebord.

Og den går ikke! Selv om man i visse dele af København har svært ved at forstå og acceptere det - så findes der faktisk dygtige jurister og økonomer uden for København.

Ligesom der sikkert findes dygtige fiskere i hovedstadsområdet. Men derfor kunne Fiskeristyrelsen jo godt placeres et andet sted end i netop hovedstaden.

Uanset hvilke statslige arbejdspladser man taler om, så gælder det, at de er sat i verden for at servicere den danske befolkning i hele landet. Hjælpe virksomheder og organisationer til alles bedste.

I mange år er befolkningstallet steget i de større byer - mens det tilsvarende er faldet i landkommunerne. I alt for mange år har vi set det ene triste eksempel efter det andet på små landsbyer, der langsomt forfalder og går til grunde. Fordi udsigten til vækst og udvikling er forsvundet.

En anden og ofte overset sidegevinst ved at flytte statslige arbejdspladser IND i landet væk fra hovedstaden er det faktum, at prisen på huse og lejligheder holder mennesker med almindelige lønninger ude af København. Og trafikken i hovedstadsområdet er kaotisk. Alene her er der både tid og penge at spare for samfundet. Indflytning af statslige arbejdspladser vil kunne give tro og håb for fremtiden ude i landet.

I følge regeringens egen udgivelse "Bedre Balance" fra 2015 er der 184.000 ansatte med staten som arbejdsgiver. Af dem er der 32.000 stillinger i hovedstadsområdet, der potentielt kan varetages udenfor hovedstadsområdet.

Faktisk giver det i mange tilfælde mere mening at placere dem andre steder end netop København. Så lad os komme videre med projekt IND-flytning og have højere ambitioner, end de to planer regeringen indtil nu er kommet med.

Indflytning. Staten er hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce