Ikke gennemtænkt

Niels Sindal (S) - Folketingsvalg 2001

Ikke gennemtænkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STRUKTURREFORM: Det omfattende arbejde med de mange lovforslag om strukturreformen er i fuld gang. Grundlaget for den mest omfattende reform af det kommunale Danmarkskort er desværre en smal aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, og det står klart, at en række forhold ikke har været ordentligt gennemtænkt.

Fælles for behandlingen af stort set alle lovforslag har været en manglende afklaring af de økonomiske konsekvenser af strukturreformen. Uanset om det gælder erhvervsfremme, ansvaret for vejene, for gymnasierne, for musikskolerne, for sygehusene eller de mange andre vigtige områder, er det uklart, hvordan den endelige finansiering af reformen kommer til at se ud. Det skyldes simpelthen, at regeringen ikke har gjort sit hjemmearbejde godt nok.

Socialdemokratiet står bag forslaget om kommunesammenlægninger, og vi finder det fornuftigt at skabe større og mere robuste enheder, der kan løfte ansvaret for den offentlige service i årene som kommer. Men jeg finder det besynderligt og bekymrende, at indholdet og økonomien i den service, der skal leveres, endnu ikke er tænkt igennem.

Usikkerheden om indhold og økonomi kan kun forstærke mistanken om, at regeringens reform vil medføre besparelser og serviceforringelser i den service, som den enkelte borger modtager fra kommune eller region. Vi vil følge arbejdet nøje og holde regeringen fast på løftet om, at denne strukturreform ikke er en besparelsesreform.

Den borgernære service i børnepasning, folkeskole, uddannelsessystem, sygehusvæsen, ældrepleje og omsorgen for samfundets svageste skal ikke lide overlast, blot fordi regeringen ikke i tide tager hånd om de spørgsmål, der endnu kan stilles til strukturreformen. Strukturreformen kan blive et skridt fremad for Danmark, men det kræver at kommuner og regioner får den nødvendige økonomi til at løse opgaverne på en effektiv og værdig måde.

Ikke gennemtænkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce