Idyllen eskalerer


Idyllen eskalerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi lever i dag med i et velfærdssamfund. Et samfund hvor det perfekte menneske er i fokus, jagten på lykken er målet, og hvor glansbilledet er dominerende.

Alt denne idyl eskalerer i takt med den stigende vold. Hver dag skriver aviserne om overfald, og tv beretter om de nye begåede mord. Knivstikkeri, skuddrab og overfald er blevet en del af hverdagen i det danske samfund.

Men hvordan kan det gå så vidt? Hvordan kan det gå fra et gammeldags værtshusslagsmål til knivdrab?

Hvis man kaster et blik tilbage på 70’erne og 80’erne vil man se en generation, der er opfostret i friere tøjler.

Disse mennesker har ikke i samme omfang været præget af at skulle bestræbe det perfekte. Her havde man mere henblik på at være ung og gøre oprør mod autoriteterne.

Dette kunne udøves ved at der blev stjålet nogle øl fra naboens carport, eller man gik i byen, selvom man ikke var myndig.

Mange af disse hændelser blev set på med et skuldertræk, man fandt det naturligtog som en del af ungdomskulturen.

Ungdommen kendetegner oprøret og løsrivelsen fra autoriteterne. Herved fik de unge lov til at være ukorrekte og vilde.

Disse ulykker er nu blevet til en slags røverhistorier, som de unge i dag kan høre deres forældre fortælle om.

I dag er der regler og rammer for alt. Selv børn i børnehaven gennemgår handleplaner.

Hvis børn i dag stjæler æbler hos fru Jensen, så er der noget galt med disse børn, de har et behov for at stjæle, måske er de kleptomaner eller også har de lidt omsorgssvigt og derfor søger opmærksomhed af andre veje.

I dag er der ikke længere plads til, at børn og unge udfolder sig og får lov til at lave skarnssteger. Vi er tilbage til det samme princip, man kørte med Emma Gad.

Børn og unge er i dag et billede på deres forældre, og derfor ønsker mange forældre, at deres børn skal være dygtige og klare sig godt.

Måske svaret for de voldelige tendenser skal findes i samfundets gennemsyrede kontrol og dets illusionære glansbillede. Denne påstand kunne bekræfte, hvorfor at 500.000 danskere bliver ramt af en svær depression i løbet af deres liv.

Idyllen eskalerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce