Hvorfor offentlig opgave?


Hvorfor offentlig opgave?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ramadan

Odenserådmand Erik Simonsen (NA) kommenterer den 21/8 mit Synspunkt "Forskelsbehandling". Egentligt prisværdigt eftersom han og de andre ansvarlige politikere for ramadanfesten må sidde i en frygtelig kattepine over den åbenlyse forskelsbehandling mellem forskellige religiøse minoritetsgrupper, som de lægger navn til.

Det er en selvfølgelighed, at der må dialog og klokkeklare krav til i et integrationsmæssigt øjemed. Derfor ville det også være en glimrende idé med en folkefest, hvor mennesker med forskellig kulturel baggrund kunne mødes på kryds og tværs. En fest hvor én bestemt religiøs minoritetsgruppe ikke fik en særstilling på bekostning af andre minoritetsgrupper.

Men sådan skal det ikke være. Ordet ramadan er ifølge Simonsen taget med "for at sikre en vis genkendelseseffekt", og fordi det øjensynligt skulle være "historisk betinget". Det udelades fuldstændigt at tage stilling til, hvorfor det pludselig skulle være en offentlig opgave at betale for en islamisk fest.

Gad vide hvordan mennesker, der bekender sig til forskellige trosretninger, har det med, at Odense Kommune favoriserer fejringen af en islamisk højtid og ikke deres højtid? Man kan så udmærket forstå, hvis de føler sig ekskluderet, tilsidesat og mindre værd. Odense Kommune sender jo et klart signal om, at deres religion er mindre betydningsfuld end islam.

Som det er nu, er det helt forståeligt, at mange odenseanere tager afstand fra en fest, som tangerer lefleri for én bestemt trosretning.

Hvordan kan det nogensinde blive en opgave for Odense Kommune at informere borgerne om islam? Alle, der måtte nære et ønske om mere viden på dette område, er jo ikke længere end et museklik eller en tur på biblioteket derfra.

Har borgerne i Odense alligevel - ifølge Erik Simonsen - et uudtalt behov derfor, må det være på sin plads at spørge, hvorfor det i den grad ligger rådmanden sådan på sinde, at folkeforståelsen af islam ændres i retning af noget festligt, musikalsk og sanseligt.

Er det da den danske folkeforståelse af islam, der er årsagen til, at integrationen halter? Er sagen ikke snarere, at integrationen af bogstavtro muslimer mislykkes, fordi dansk kultur igen og igen udsættes for en stedmoderlig behandling af dem, som egentlig skulle varetage dens ve og vel?

Hvorfor går Odense Kommune det religiøse ærinde, når det burde handle om at få integreret forskellige nationaliteter? Hvorfor laver Odense Kommune en skammelig forskelsbehandling mellem forskellige religiøse minoritetsgrupper? 

Hvorfor offentlig opgave?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce