Hvorfor bange for fremtiden?


Hvorfor bange for fremtiden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I almindelighed er der altid modstand mod forandring, og det er der måske god grund til fordi, som det gamle ord siger: "Vi ved, hvad vi har, men vi ved ikke, hvad vi får".

I forbindelse med det forestående regionsvalg er det nu ikke sådan, man bør se på det. Det har i mange år været de konservatives politik og holdning, at amterne skulle nedlægges. Det mener vi endnu, men den politiske sammensætning har ikke gjort dette muligt.

Vi mener, at Danmarks størrelse ikke taler for tre bestemmende enheder og slet ikke med tre skatteudskrivende enheder. Derfor har det været et vigtigt punkt for konservative, at de nye regioner ikke skulle være skatteudskrivende.

Så stiller spørgsmålet sig med det samme. Hvordan regere uden økonomi? Vi har måske her fat på noget af det væsentlige i nogle af de problemstillinger, som også eksisterer i de nuværende amtsråd.

Regeringen har jo vist, at man kan styre på samme måde, som moderne virksomheder gør det. Det samme bør regionsrådene også kunne. Det vil sige, at man stiller nødvendige budgetter op som bliver godkendt med efterfølgende bevilling fra regeringen, og så leder man ud fra dette. På den måde bliver regionsrådenes arbejde som enhver anden bestyrelses.

Vi får så en Syddansk region omfattende Fyns-, Vejle-, Ribe- og Sønderjyllands amter. vel, en stor mundfuld, men stadig geografisk veldefineret og med en størrelse, der gør det muligt at administrere og styrke arbejdet på de områder, der bliver regionernes ansvarsområder.

Vi får en meget spændende region med et righoldigt kulturelt og farverigt samfund, som for alt i verden må bevares med sine forskelle som en fælles gave til hele regionens befolkning. De nære politiske problemer bliver jo i fremtiden varetaget af større kommuner med en samlet ekspertise, der gør det muligt at overtage nogle af de tidligere mindre amters opgaver.

Med dannelsen af den Syddanske region får vi en enhed, der vil styrke sygehussektoren med relationer til Syddansk Universitet med hovedsæde i Odense. Med udflytning af institutioner til regionen. Med indtil flere på Fyn bliver der også gode muligheder for, at kontakten mellem statsadministrationen, regionerne og kommunerne vil blive styrket.

Der er således ingen grund til at frygte fremtiden, tværtimod kan vi alle være med til at forbedre den, hvis vi blot på hver sin måde lever med i og styrker det folkelige demokrati. Så er det ikke størrelserne eller placeringerne af offentlige enheder, der får betydning for en tryg fremtid i det "nye Danmark"

I skrivende stund kan det ikke undgås, at tankerne går tilbage til kommunalreformen i 1966/70. Da var modstanden og usikkerheden den samme, men ingen vil vel påstå, at de daværende kommuner kunne overleve. Det har tværtimod styrket mulighederne for at støtte de svageste og udbygge demokratiet. Det er det samme behov og den samme intention, som nu igen melder sig.

Kurt Klein Taanquist, Udsigten 8, Ørbæk, er konservativ kandidat til regionsvalget.

Hvorfor bange for fremtiden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce