Hvordan vil DF holde gang i hjulene uden Mohamed og de andre, Martin Henriksen?


Hvordan vil DF holde gang i hjulene uden Mohamed og de andre, Martin Henriksen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Replik: Danske virksomheder har brug for dygtige medarbejdere, så vi kan holde hjulene gang og trække ordrer, vækst og velstand til alle dele af Danmark. Derfor har DI gang på gang opfordret vores politikere - herunder Martin Henriksen (DF) - til at arbejde for, at vores virksomheder har adgang til flere medarbejdere.

Vi har brug for, at flere danske ledige kommer i job. Og vi har brug for, at endnu flere ældre medarbejdere bliver lidt længere, hvis de kan. Men uanset, hvor gode vi er til at få danskere i job, har vi også brug for hjælp udefra - i form af dygtige, udenlandske medarbejdere. I den sammenhæng taler vi i DI ikke om flygtninge og migranter, som kommer til Danmark af helt andre årsager end for at arbejde. De flygtninge og migranter, der får lovligt ophold i Danmark, skal selvfølgelig også arbejde og bidrage til fællesskabet, så længe de er her. Men mister flygtninge deres opholdstilladelse, anerkender vi fuldt ud, at de efter reglerne skal vende hjem.

Når vores lokalformand for DI Midt-Vest i sidste uge beklager, at en medarbejder fra Tican ikke kan få ophold i Danmark på beløbsordningen, efter medarbejderen har mistet sit opholdsgrundlag som flygtning, er det dog ikke udtryk for "pladderhumanisme", som Martin Henriksen noget nedladende betegner det i sit debatindlæg. Det er udtryk for en reel frustration, som mange virksomheder deler over, at en lokal virksomhed må sige farvel til en skattet medarbejder i en tid, hvor det er svært at få folk. En frustration, som Fødevareforbundet NNF i øvrigt også har givet klart udtryk for i sagen fra Tican.

Det går godt i Danmark. Vi har netop slået rekord, så der i dag er flere arbejdspladser her i landet end nogensinde før. Men den gode udvikling - hvor 16.500 danske ledige kommer i job hver måned, og økonomien er bomstærk, kan kun fortsætte, hvis vi har dygtige hænder og hoveder til at ekspedere tilgangen af nye ordrer.

Fra DI's side er vi grundlæggende enige med Martin Henriksen i, at flere flygtninge ikke er svaret på manglen på kvalificerede medarbejdere. Men hvis Martin Henriksen vil modvirke frustrationen hos virksomheder landet over, ville det være glædeligt, hvis han og hans kolleger i Folketinget anerkender de reelle problemer, som vores virksomheder over hele landet slås med, og finder reelle løsninger på dem.

Hvordan vil DF holde gang i hjulene uden Mohamed og de andre, Martin Henriksen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce