Hvordan går det?


Hvordan går det?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

velfærd

af Erik hjære-lindby

Landevejen 84, Haarby

Under sundhedskartellets langvarige strejke for at opnå ligeløn, jagter pressen sensationen og bringer jævnligt indslag om patienter med en trist historie om et sygdomsforløb, der ligefrem forværres på grund af sygeplejerskernes strejke.

Man fortier samtidig, at sygeplejerskernes nødberedskab med timers varsel kan udvides, så ingen akutte patienter eller patienter med livstruende lidelser skal mangle sygepleje.

Det er ikke sygeplejerskerne der sender patienter på ventelisten men en lægefaglig vurdering. Konflikten handler heller ikke udelukkende om højere løn, men skal i allerhøjeste grad opfattes som et forsøg på at råbe de politikere op, som må siges at bærer ansvaret for, at det danske offentlige sundhedsvæsen er ved at kollapse.

Man forsøger at gøre opmærksom på den akutte mangel på kvalificeret plejepersonale og, at de unge fravælger sygeplejerskeuddannelsen netop på grund af udsigten til dårlig løn og arbejdsforhold.

Og at en markant forværring af situationen vil ske de næste par år, da en stor gruppe ældre sygeplejersker forlader arbejdsmarkedet.

Da statsministeren kort før valget præsenterede regeringens såkaldte kvalitetsreform påstod han, at denne ville sikre et megaløft i investeringerne i velfærd. Men recepten efter valget har været økonomisk smalkost.

De løfter statsministeren fremkom med, har tiden efterfølgende afsløret kun var tom retorik, fordi regeringen med sine egne dispositioner har været med til at skabe det pres på økonomien, som vi nu oplever, ved uansvarligt at prioritere store skattelettelser frem for målrettede investeringer i vor fælles velfærd.

Og det kan vel næppe være sygeplejerskernes ansvar, de vil bare have bedre løn og bedre arbejdsvilkår! Under valgkampen lovede regeringen patienterne enestuer, men patienterne ligger stadig på gangene! Statsministeren var også ude under valgkampen for at besigtige skoletoiletter, og lovede straks efter valget at gøre noget ved uhumskhederne.

Hvis man tager en tur ud på folkeskolerne og checker hygiejnen på børnenes toiletter, så kan man konstatere, at heller ikke der, var der hold i løfterne.

Samtidig har regeringen nu proklameret over for kommunerne, at der ikke kan være tale om flere penge de kommende år. Kommunerne har sågar fået at vide, at de skal tilbagebetale den mia. kr., som statsministeren under valget ellers højtideligt lovede ikke at røre ved.

Og så skal kommunerne i øvrigt spare sig til resten. Helt konkret er situationen den, at tre ud af fire kommuner er gået i gang med at finde besparelser og udskyde investeringer. Så hvordan synes I selv det går, jer der lovede både velfærd, skattelettelser og hygiejniske toiletter på skolerne.

Sagens kerne er, at brudte valgløfter, uansvarlig økonomisk politik sætter danskernes velfærd under kraftigt pres.

Hvordan går det?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce