Hvor længe skal vi finde os i terroriseren?

Karen Jespersen

Hvor længe skal vi finde os i terroriseren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ansvar

En stilfærdig tur udviklede sig til et mareridt for en ung kvinde, da hun tog bussen i Odense. Tre unge mænd med arabisk baggrund satte nemlig to (!) gange ild til hendes hår. Sådan stod der i Fyens Stiftstidende.

Næsten samtidig kunne man i Århus læse om buschauffører, der ikke længere tør køre med linje 15 til byens ghettoområder, fordi unge med arabisk baggrund terroriserer alt og alle.

Hvor længe skal vi som samfund finde os i det? Det er usædvanligt, at en minister spørger og ikke kun leverer svar. Men jeg vil gerne være med til at åbne en debat om den enkeltes ansvar.

Vi skal alle tage disse uheldige episoder langt mere alvorligt og lade være med at bagatellisere dem. Accepterer vi, at den slags bare finder sted, fører det blot til endnu et skred, og som menneske og politiker bekymrer det mig stærkt, at dette blot er med til at forstærke tendenserne til parallelsamfund i Danmark, som er så uheldige.

Det nytter ikke med bortforklaringer af sådanne forkasteliges handlinger.

Det er desværre udtryk for, at der stadig er en gruppe, hvor integrationen er gået helt galt, og hvor holdningerne er i skred.

Det går bedre med integrationen for rigtig mange indvandrere. De gode år har bragt mange i beskæftigelse, og unge kvindelige efterkommere har rekord i uddannelse.

Også mange private lægger en stor indsats. Men staten, kommunerne og det offentlige i det hele taget kan ikke alene løse dette problem. Vi kan ikke lade de mennesker, som er nødsaget til at tage ghettobussen eller bo i ghettoområdet, sejle deres egen sø. Ghettoer er både et socialt og kulturelt problem. Hvis indvandrerne kulturelt set holder afstand til det danske samfund, øger det risikoen for sociale problemer. Og sociale problemer forstærker igen isolation og dermed parallelsamfund.

Regeringen er på vej med initiativer til en omstramning af forældreansvar, for det er én af de helt store udfordringer for samfundet i de kommende år. Men politiske initiativer er ikke nok i sig selv. Der skal en holdningsændring til. Vi skal konsekvent slå ned på den slags uvæsen.

Hvor længe skal vi finde os i terroriseren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce