Hvor er selvstyret?


Hvor er selvstyret?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

udlicitering

Så er den der igen: Nedskæringer for nedskæringernes eller måske rettere ideologiens skyld. Det kan i hvert fald ikke være for kvaliteten, indeklimaets og arbejdsmiljøets skyld, at rådmand Jane Jegind, Odense, vil trumfe en udlicitering af rengøringen på Tingløkkeskolen og andre Odenseskoler igennem.

For selvom udlicitering af rengøring på skoler og andre offentlige institutioner før har spillet fallit, har skolerådmanden et politisk projekt i gang, der åbenbart skal gennemføres - uden skelen til markante modargumenter.

Hvorfor tæller argumenter som de følgende ikke? For privatiseret og udliciteret rengøring har andre steder vist sig at give:

- endnu mere usunde skoler for vores børn, hvor flere og flere børn vil få allergi, og hvor børn med allergi vil få det værre og værre i takt med, at bjerge af støv og nullermænd huserer på gange og i klasser?

- forringede arbejdsvilkår og pensionsforhold for de ansatte

- flere sygedage, fordi der i planlægningen ikke tages hensyn til de reelle opgavers omfang og til personalet.

Vi kan kun opfordre Jane Jegind til at kontakte "skolekollegaen" i Middelfart og høre, hvorfor den vestfynske kommune overvejer at droppe udlicitering af rengøring.

Også selvom hun ikke vil kunne lide svaret. For måske er det snarere Jeginds rådmandsopgaver, der burde udliciteres.

Vi er som engagerede medarbejdere i Odense Kommune kede af, at vores arbejde skal nedgøres og nedvurderes på denne måde. At vi ikke kan blive belønnet for et flot arbejde, hvor alle trodser tidligere års markante nedskæringer. At vi ikke kan få lidt mere respekt for og anerkendelse af, at vi har bevist, at selvstyret har været velstyret her på skolen. At vi har arbejdet langt mere effektivt, end et privat alternativ har vist sig at kunne det.

Hvor er selvstyret henne? Hvorfor ændre på noget, der fungerer godt? Lad dog i stedet den enkelte skole selv tage stilling til udlicitering. Det er liberal valgfrihed - og bedst for skolens børn.

Hvor er selvstyret?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce