Hvor er realismen?


Hvor er realismen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

lugtesans

Svin lugter. Det ved alle vi, der voksede op på landet i årene efter anden verdenskrig. Og det ved alle de, der i dag bor i nærheden af en svineproducent. Det er der for så vidt ikke noget nyt i. At der er forskel på de menneskelige sanser forekommer helt naturligt - herunder også lugtesansen. Nogle tåler mere end andre og omvendt.

I den sarte kategori, som ikke bifalder nævneværdige lugtgener, finder man, ifølge avisens oplysninger, en beboer på Bogensevej i nærheden af Ørsted. Denne er indigneret over, at der hos en svineproducent nogle få hundrede meter væk fra hans bopæl ønskes foretaget en udvidelse af den bestående produktion. Det postuleres, at en udvidelse vil forøge lugtgenerne, foruden at den pågældendes hus vil falde i værdi som følge heraf. Især det sidste bør vel nok få én eller anden til at trække lidt på smilebåndet.

Nu skal jeg naturligvis ikke gøre mig klog på ejendomspriserne i det aktuelle område, men disse ligger sandsynligvis ikke i den høje ende af skalaen, hvorfor et par grise mere eller mindre i nabolaget næppe vil vælte læsset.

Et stenkast fra opponenten er beliggende en større kyllingeproducent, men lugtgenerne fra denne virksomhed nævnes der intet om fra beboeren på Bogensevej. Men det er der måske en fornuftig forklaring på?

Der er i høj grad forskel på lugte. De værste er nok dem, der lugter langt væk af modstand på fremskridt og driftighed og i visse tilfælde grænsende til brødnid. Hvorfor skal der lægges hindringer i vejen for driftige og produktive landmænd? Hvorfor skal småborgerlig mangel på realisme opfostret i ly af ligusterhækken være en bremseklods for virketrang?

Ingen, der har indsigt i landbrug i almindelighed og svineproduktion i særdeleshed, er formodentlig i tvivl om, at der til stadighed forskes i og udvindes nye metoder til nedsættelse af lugtgener og om muligt helt at eliminere disse.

Og her går den moderne og bevidste landmand ikke på kompromis trods belastende meromkostninger.

Disse kendsgerninger har dog ikke hidkaldt bevågenhed fra påklageren, så vidt skønnes.

Hvor er realismen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce