Hvor er ansvarligheden?


Hvor er ansvarligheden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

boligstøtte

Omkring 70 ældre borgere i Odense Kommune er ikke længere berettigede til forhøjet boligstøtte, idet kommunen på grundlag af afgørelser i Den Sociale Ankestyrelse har skærpet reglerne for, hvad det vil sige at være stærkt bevægelseshæmmet. Disse regler skal træde i kraft om tre måneder.

Hvordan har Odense Kommune tænkt sig, at de ældre borgere skal finde 1000 kr. om måneden i en folkepension? Synes man, at det er rimeligt, at de ældre borgere skal afbestille deres varme mad, der koster 600 kr. om måneden? Synes man, at det er rimeligt, at de ældre borgere sikkert bliver nødt til at flytte fra deres boliger, fordi en tidligere tilkendt ydelse nu pludselig falder bort?

Trods sine næsten 90 år kan Ruth Rasmussen stå frem i Fyens Stiftstidende den 8. juli og tale sin sag, og hun er desuden så heldig at have en søn, der er gået ind i sagen. Så heldig er langtfra alle ældre borgere. Mange er ikke selv i stand til at sige fra og har ingen til at tale deres sag og er således fuldstændig overladt til Odense Kommunes forgodtbefindende.

Man behøver ikke at være synsk for at se, at denne sag ikke har rådmand Erik Simonsens interesse, men hvordan har rådmanden tænkt sig, at en ældre borger uden anden indtægt end folkepension, skal "indrette sin økonomi efter afgørelsen?"

Rådmanden foreslår, at de ældre tager kontakt til deres sagsbehandlere, der skal se på, om der er mulighed for at få anden hjælp, så den dårligere økonomiske situation ikke bliver så slem. Men uanset hvordan, det vendes og drejes, så bliver facit jo, at den ældre borger får et mindre rådighedsbeløb. Det er derfor ikke et råd, der kan bruges til noget.

Hvor er ansvarligheden for svagelige og ældre borgere? Hvad blev der af alle de gyldne valgløfter?

Hvor er ansvarligheden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce