Hvem vil ha' den union?


Hvem vil ha' den union?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-TRAKTAT: Siden den nye EU-traktat kom på gaden, har ja-sigerne ivrigt været på banen. Europabevægelsen har været ude med meldinger om, at der er for lidt union i det nye papir, og at "snart vil nye udvidelser af unionen og befolkningernes krav om endnu mere demokrati og indflydelse på det europæiske samarbejde nødvendiggøre en ny forfatning".

Som om det på noget tidspunkt har været krav fra befolkningen, der har drevet unionsudviklingen! Næh, den udvikling har fra starten kørt hen over hovedet på den almindelige befolkning, som med undtagelse af nej'et til unionen i 92 og senest til euroen har resigneret og valgt at lade stå til, som stemmeprocenten til parlamentsvalgene da også antyder.

Det er forståeligt, for det er store kræfter, vi er oppe imod. De, der har lagt planerne for unionens udvikling, har været en snæver kreds af virkelig tunge drenge, såsom bestyrelsesformænd fra en række af de største selskaber i Europa.

Den nye traktat er endnu et skridt i retning af den centralisering af magt og kapital, som hele tiden har været målet med EF, og hvad siden fulgte. Ikke for at Europa kan "spille en progressiv rolle på verdensscenen" eller lignende SF-lignende pladder; men for at de amerikanske og japanske firmaer ikke skal løbe med for stor en del af kagen.

Det er så pengemændenes store held, at de ledende politikere i vid udstrækning vil det samme, for de har også deres drømme. Tænk sig at sidde med fingeren på knappen for en veludrustet militærmaskine, så man hurtigt kan slå ned på lande, der truer de europæiske interesser. Det er næsten lige så godt som at være USA's præsident!

Nu er traktaten skrevet, så skal den bare sælges. For at citere Jomfru Ane Band: "Propaganda-maskinen kværner, og det vil den gøre længe. Så længe der er kolde hjerner, der fylder den med ord og penge!"

Hvem vil ha' den union?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce