Hvad hjælper intelligens?


Hvad hjælper intelligens?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OM TRO OG INTELLIGENS: En stor tak til Hanne Drejer, sognepræst i Asperup-Roerslev for hendes kronik 15/7 med overskriften: "Om tro og intelligens".

Det er dejlig, når en af vore præster bruger sin uddannelse og oplevelser til at fortælle, hvad kristendom og tro er og betyder for hver enkelt af os. Det plejer at være videnskabsfolkene, der fortæller, hvad der er sandt og ikke sandt. Men videnskabsfolkene regner kun med, hvad der kan måles.

Men det mest livsvigtige for mennesker er livets inderste væsen kærlighed, tro og ikke mindst evig liv - og det kan nu en gang ikke vejes, men det er det eneste livsnødvendige, og det er det eneste, vi har, når vi står ved dødens port, så sandt vi ejer troens gave, som vi ikke selv kan tage, men den er Guds gave, som vi bare skal tage imod. Har vi troen ved livets afslutning, så har døden intet at skulle have sagt, for så går vi over fra livet her til livet hjemme hos Gud i paradiset, som Jesus sagde til røveren på korset.

Men ved dødens grænse har alt det, der kan vejes og måles, slet ingen værdi. Har vi ikke troen i behold, er alt spildt og tabt, og vi står med tomme hænder og har kun intetheden tilbage, og der er det tomheden og forladtheden, der råder.

Hvad hjælper så intelligens? Ved gravens rand er det troen, der gælder.

Hvad hjælper intelligens?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce