Hjem til byen


Hjem til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEN AVIS, De lige nu sidder med i hånden, er som den første færdigskrevet og redigeret i Fyens Stiftstidendes nye mediehus på Banegårdspladsen.

Dermed er avisens hovedsæde tilbage midt i Odense efter 17 gode år i byens sydøstlige udkant. At vi samtidig er tilbage så tæt ved åstedet, som vi næsten kan komme - dér, hvor det hele begyndte i 1772 - noterer vi for historiens skyld.

Den allerførste Stiftstidende, der bar den sigende titel "Kongelig privilegerede Odense Adresse-Contoirs Efterretninger" blev nemlig udgivet fra adressen Nørregade 29 - Oluf Bagers mødrene gård - kun et stenkast fra avisens nye domicil. Siden har avisen haft adskillige adresser, de fleste omkring Gråbrødre Plads og Jernbanegade.

MENALT det er fortid i dag, da vi tager hul på et nyt kapitel i Stiftstidendes historie. Udover hovedsædet med 250 medarbejdere vil vi fortsat være til stede i ni stærke mediecentre rundt på øen. Og vi fortsætter med at blive trykt og distribueret fra Blangstedgårdsvej.

Det var med andre ord cirka halvdelen af koncernens medarbejdere, der fik ny arbejdsadresse her i pinsen.

HVORFOR flytter vi hovedkvarteret tilbage til 5000 C? Det gør vi, fordi den teknologiske udvikling - pc'er og internet - på få år fuldstændig har vendt op og ned på avisproduktionen.

Hvor vi før var mange led, mange hænder, om at producere en avis, sker det i dag lynhurtigt og rationelt via ny teknologi.

I 1988 flyttede vi avisen ud fra Jernbanegade, fordi vi var i pladsnød. I dag flytter vi tilbage, fordi vi fik for meget plads. På Blangstedgårdsvej rykker i øvrigt et nyt center for sundhedsuddannelser ind, men det er en helt anden historie.

FÅR VI så en bedre avis fra bymidten? Det tror vi. Traditionelle avishuse har i dag mere og mere udviklet sig til at være flermediale, som det hedder. Til det formål er det nye mediehus skræddersyet.

Den gode, gamle trykte avis er stadig vort flagskib - gid den aldrig må gå af mode - men uden om flagskibet er vokset en givtig skov af andre mediekanaler, radio, web-aviser, vejvisere, ugeaviser, en trafikavis samt det nyeste skud på stammen - en lysavis, der snart vil kaste sin glans over Odenses nye banegårdsplads.

Med en meget synlig placering back in town glæder vi os til at slå dørene op for nye arrangementer. Det gælder lige fra skoleungdommen, der kan gæste et spritnyt medielab og lege reportere for en dag, til foreninger og klubber på aftenbesøg.

I HØJTIDELIGE stunder ynder vi at kalde avisen for det torv, hvor debatten foregår. Det sted, hvor meningerne brydes.

Nu har både avisen og Odense så fået et nyt, flot torv.

Vi vil vide at værne om det.

Hjem til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce