Hetz mod ældre årgange


Hetz mod ældre årgange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

bilister

Er de ældre bilister farlige? Hvor er beviset? Hvad siger ulykkesstatistikken om skadevolderens alder?

At dagspressen udokumenteret gennem snart lang tid har kørt en hetz mod de ældre årgange, der kører bil, og rent faktisk generelt har beskyldt dem for også at være de livsfarlige spøgelsesbilister.

Det har vi vænnet os til, men at nu også lederen af trafikafdelingen ved Fyns Politi hopper på den vogn uden at påvise en aldersdokumenteret statistik, er for meget for den ældre generation. 

Hvem er det, der forvolder trafikulykkerne?

Uanset om det er ved en trafikulykke eller ved en anden færdselslovsovertrædelse, hvor politiet optager rapport, så har man altid alderen på den sigtede, så det er meget nemt at få udfærdiget en aldersstatistik. Lad os få offentliggjort en sådan, så vi kan få en seriøs debat, og ikke en ensidig hetz.

Det er selvfølgelig noget sværere at bedømme førerens alder, når man møder en spøgelsesbilist, for da er det mere bilen, man fokuserer på. Men har politiet været heldig at stoppe en spøgelsesbilist, og det har vist sig at være en ældre fører, ja, så generaliserer man åbenbart.

Hvilken aldersgruppe har forvoldt dødsulykkerne?  Hvilken aldersgruppe er det, som vi møder på landevejen i hverdagen og som foretager de mest sindssyge og livsfarlige overhalinger - selv ved dobbelt optrukne midterlinjer - med forrygende hastighed?

Det er bestemt ikke de ældre bilister, så spørgsmålet må være, om ikke en del af den yngre generation også burde til et lægecheck en gang imellem for at få fornyet kørekort.

Hetz mod ældre årgange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce