Her er der ingen grund til at efterligne Sverige


Her er der ingen grund til at efterligne Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERVÅGNING

af søren steen andersen

medlem af Venstre, Degnegyden 13, Tommerup

Så regnede George Orwell i sin kendte bog "1984" kun 24 år forkert i forhold til overvågningssamfundets entré.

I juni 2008 skulle det altså ske: I broderlandet, hvor man synger på "Du gamla, du fria", hvor man har verdens laveste grad af korruption, højeste levestandard og en højt uddannet befolkning med stolte demokratiske traditioner, har man købt en af verdens fem stærkeste computere. Den skal bruges til at håndtere alle de data, som 1000 årvågne medarbejdere i svensk efterretningsvæsen tilegner sig via verdens største kommunikationsfilter: Al elektronisk kommunikation skal man kunne monitorere. E-mail, sms, fax, mobiltelefoni, fastnettelefoni, internet ... alt.

Det er i den grad utrolig trist, at i et at de lande, hvor man har mindst grund til at kontrollere sine borgere, vedtager et sådant ekstremt tiltag i retning af overvågning.

Hvorfor så som liberal dansker bekymre sig om svensk overvågning? Sverige har jo i forvejen længe været det tætteste, man kunne komme på et østland i Vesten. Jo, i mange danskere har der længe ligget et iboende lillebrorkompleks i forhold til vores - i øvrigt dejlige - broderland mod øst. I Sverige gør de sådan og sådan, har det altid lydt. Vi må hellere gøre som i Sverige ...

For ganske kort tid siden betød det, at endnu en svensk inspiration skulle gøre sin entre i Danmark; således skal vi åbenbart nu til at have vejkameraer, som man har det i broderlandet. Her er man netop nået op på kamera nr. 1000 langs de svenske veje. Disse overvåges fra et stort kontrolcenter i Nordsverige, hvor dette i sig selv har skabt en del arbejdspladser.

Den interessante lakmusprøve på dette danske lillebrorkompleks vil i nær fremtid være, om en eller anden behjertet sjæl i "bedste mening" føler sig foranlediget til, at vi danskere også skal adoptere det nyeste svenske overvågningstiltag, som deres Riksdagen forleden vedtog. En sorgens (Riks-)dag!

Her er der ingen grund til at efterligne Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce