Her er Danmark bagefter


Her er Danmark bagefter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HANDICAPFORHOLD

af tina petersen

MF (DF), handicapordfører, Mølmarksvej 66, Svendborg

Danmark underskrev FN's handicapkonvention den 30. marts 2007.

Konventioner skal som bekendt ratificeres i det nationale parlament, for at et land bliver fuldgyldigt medlem af den. Desværre har den danske regering ikke kunnet eller ville følge op på de gode intentioner, som underskrivelsen af FN's handicapkonvention ellers garanterer for.

Således kan de danske handicaporganisationer ikke få ud af regeringen, hvorfor Folketinget ikke har fået præsenteret en mulighed for at ratificere denne konvention.

Endvidere har Danmark ikke underskrevet Den Frivillige Tillægsprotokol til Konventionen. Det er den, som giver både enkeltpersoner og handicaporganisationer ret til at klage over konventionsbrud begået her i landet.

Det undrer mig som handicapordfører for Dansk Folkeparti, fordi forholdene for de handicappede i mange sammenhænge slet ikke er gode nok. Den danske velfærdsstat er på mange måder højt udviklet, men der mangler stadig en del, når det gælder handicappedes muligheder for at begå sig i samfundet.

Jeg vil rejse sagen overfor regeringen. De handicappede har krav på lige muligheder, også når det gælder fri passage og adgang til for eksempel arbejdsmarkedet og uddannelsesinstitutioner, også når det gælder den fysiske indretning. Nu må regeringen ud af starthullerne.

Her er Danmark bagefter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce