Hele samfundets ansvar Leder

Camera: EOS D2000C Serial #: C520C-02349 Width: 1728 Height: 1152 Date: 24/11/99 Time: 11:58:21 DCS5XX Image FW Ver: 1.6.7 TIFF Image Look: Product Antialiasing Filter: Removed Counter: [2976] ISO Speed: 400 Aperture: f3.2 Shutter: 1/200 Max Aperture: f2.8 Min Aperture: f32 Exposure Mode: Manual (M) Compensation: +0.0 Flash Compensation: +0.0 Meter Mode: Partial Flash Mode: No flash Drive Mode: Continuous Focus Mode: One Shot Focus Point: --o-- Focal Length (mm): 120 White balance: Preset (Daylight)

Hele samfundets ansvar Leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tak for en god og konstruktiv leder i søndagsudgaven af Fyens Stiftstidende, der peger på problemet med at få Danmark til at erkende, at krigen i Afghanistan er hele samfundets ansvar.

Dette ansvar gælder imidlertid så vel ved indsatsen derude, hvor langt flere civile eksperter bør udsendes til støtte for genopbygningen, som herhjemme, hvor samfundets samlede opbakning til de udsendte og deres pårørende samt modtagelsen, anerkendelsen og støtten til de hjemkomne soldater m.fl. er helt afgørende for det fortsatte engagement i et af Afghanistans farligste områder.

NATO-operationen i Afghanistan bliver nemlig langvarig og er farefuld. Det er derfor vigtigt kontinuerligt at sikre den danske befolknings opbakning til denne indsats ved løbende at sørge for, at pressen også skriver om operationens succeser og forbedringer for den afghanske befolknings dagligdag. Herved opnås også bedst politikernes fortsatte opbakning.

Samtidig bakkes der helt nødvendigt op om de udsendtes pårørende, der har behov for, at deres omgangskreds i medierne også læser om det, der går godt i Afghanistan bl.a. i form af fremskridt for civilbefolkningen mv. Herved anerkendes også det positive i vore soldaters indsats og de pårørende støttes i deres afsavn.

Denne nødvendige afbalancerede omtale i medierne lykkedes ikke for Irak-operationen, der var for præget af negativ omtale - også da det gik rigtigt godt i de første år.

Samfundet har behov for - i dagligdagen - at blive mindet om, at nogle kæmper for en bedre tilværelse for os alle. En indsats, forsvaret som nævnt ikke kan klare uden samfundets brede opbakning og anerkendelse!

En sådan anerkendelse er nu ved at komme i gang ved hjemkomstparader for de forskellige hold til internationale operationer centralt i de større byer bl.a. for at inddrage samfundet i indsatsen og derved opnå den nødvendige opbakning, der kun kommer af information og offentlighed.

For det er jo opgaver for fred og frihed og mod terror, som vore soldater løser til gavn for hele Danmark - ikke? Det er jo ikke blot noget, der er udliciteret til Forsvaret, og som samfundet kun hører om, når det går mindre godt?

Et næste skridt i lokalsamfundet bør være en modtagelse på rådhuset af de hjemkomne soldater m.fl. og deres pårørende som en tak for indsatsen.

Nationalt bør der etableres en egentlig "veteranpolitik", der sikrer samfundets samlede opbakning og støtte til soldater m.fl. og deres pårørende - før, under og efter udsendelsen samt indsatsen på Danmarks vegne.

"Fred og frihed" er for billig og ligegyldig for nationen, hvis alene andre betaler prisen.

Samfundet bør samtidig løbende være a jour med de fremskridt i missionsområderne, som nationens soldater m.fl. i værste fald kan dø for. Her har forsvaret og pressen et stort ansvar.

Vi skulle nødig se opbakningen smuldre som ved Irak-operationen - inden opgaven er løst!

Hele samfundets ansvar Leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce