Halvt så mange svin på Fyn?


Halvt så mange svin på Fyn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbrug

For nylig kom det frem, at miljøminister Troels Lund Poulsen mener, at der sagtens kan opdrættes flere svin i Danmark end i dag. Er ministeren fuldstændigt blind?

Fyn er et af de områder, hvor der er flest svin per indbygger i vores land, og her mærker vi virkelig konsekvenserne. Vores åer, søer og kystnære områder kvæles i forureningen fra den megen gylle, der spredes på markerne og udvaskes.

Kun en del af gyllens næringsstoffer optages af planterne på marken. Resten havner i vandløb og andre naturtyper (gyllen fordamper også, og næringsstofferne føres derefter med vinden).

I dag opdrættes ca. 25 millioner svin i Danmark om året. Men Venstre vil have endnu flere. Skal vi nødvendigvis producerer flest grise per indbygger, og billigst?

I alle andre sektorer i vores samfund er vi gået væk fra at konkurrere med omverdenen på pris og kvantitet. Vi laver i stedet kvalitet og innovation. Sådan bør vi også indrette landbruget i fremtiden.

Tænk hvis man på Fyn havde halvt så mange svin, tænk, hvis de levede under bedre dyrevelfærdsforhold, at de ikke belastede miljøet, at deres kød var fineste kvalitet, at de blev slagtet af dygtige slagtere i nærområdet i stedet for at køre tusindvis af kilometer. Var det ikke en langt bedre vision for landbruget, hr. miljøminister?

Halvt så mange svin på Fyn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce