Halvhjertet regeringsindsats


Halvhjertet regeringsindsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LØNTILSKUDSJOB: Beskæftigelsesministeren er vred (21/5) over kritikken af løntilskudsjob, vred over at ingen øjensynlig kan forstå, at det er det bedste redskab til bekæmpelse af ledigheden.

Men kritikken er berettiget, fordi indsatsen fra regeringens side er halvhjertet, hvad angår brug af løntilskudsjob. De nedbringer nemlig ikke ledigheden, hvis de ikke er ledsaget af uddannelse. Uddannelse, der kan gøre ledige i stand til at løfte nye og anderledes arbejdsopgaver dér, hvor der er brug for dem.

Regeringen er ikke villig til at bruge penge på at nedbringe ledigheden, men kun villig til at give arbejdsgiverne billigere medarbejdere for på den måde at nedbringe omkostningerne. Det er til gavn for virksomhederne, javel, men ikke for den ledige, hvad enten der er tale om ledige a-kassemedlemmer eller Odense Kommunes kontanthjælpsmodtagere.

Megen erfaring viser, at hvis et løntilskudsjob bliver et springbræt til et ordinært arbejde, så er det fordi, den ledige skifter til en anden arbejdsplads i løntilskudsperioden på baggrund af den nye energi, det giver mange at komme i gang igen. Virksomhederne kræver dokumenterede kvalifikationer, så en egentlig nettoudvidelse af arbejdsstyrken og dermed en nedbringelse af ledigheden kan kun ske ved et uddannelsesløft for arbejdstagerne. Ellers bliver der bare tale om udskiftninger i arbejdsstyrken. Man må investere i uddannelse for at få afkast i form af flere job.

Endelig er det vigtigt at pointere, at de regionale arbejdsformidlinger har brug for langsigtet planlægning fra det politiske lederskab og ikke de hovsa-kampagner, som man så et eksempel på i efteråret 2004, da AF på 10 uger skulle tilvejebringe et forudbestemt antal løntilskudsjob udregnet for hver region. Det betød naturligvis, at den faglighed, som ministeren beskrev her i avisen 21/5, var aldeles fraværende. Der var jo ikke tid til at undersøge, om det var den helt rigtige jobplan for den enkelte ledige, når den politiske ordre lød på kvantitet og ikke kvalitet.

Halvhjertet regeringsindsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce