Hallo, vi er her også: En alternativ mulighed for mediedækning


Hallo, vi er her også: En alternativ mulighed for mediedækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Medieforlig: Midt i november skrev borgmestre fra 35 kommuner samt landdistrikternes fællesråd til kulturministeren om en mediedækning i balance. Det, der bl.a. blev påpeget, var "derfor skal de nationale medier i større grad garantere fast tilstedeværelse lokalt og regionalt. De regionale medier skal styrkes fremfor at svækkes eller lægges sammen".

Hvis borgmestrene får deres tanker til at slå rod i de medieforhandlingerne om kort tid, og inden nationale medier placere et mediecenter i hver af de 98 kommuner, vil vi gøre opmærksom på, at over hele landet er der 146 lokalradioer og 35 tv stationer. Disse ikke-kommercielle radiostationer kom til verden i midt-80erne, og senere kom tv-stationerne. Samlet får vi ca. 43 millioner årligt af licensmidlerne. Hvis medieforhandlingerne kunne give lidt bedre rammer for de lokale ikke-kommercielle elektroniske medier, og de journalister, der har klumpet sig sammen i de store byer, kunne få deres virke hos de lokale medier, så vil befolkningen opdage, at Danmark vrimler med historier. Vi, der er på de lokale medier bor i området, står med historierne. Nogle kan vi klare, nogle har et omfang, så vi skal have nogle bedre rammer for at få dem frem, og herefter kan de så formidles af nationale medier efter nærmere aftaler. De lokale ikke-kommercielle elektroniske medier har de seneste 10-15 år (efter lidt bedre rammer for økonomien) fået udstyr, der passer til det, lyttere og seere kan kræve i 2017, uddannelser fra vores egne mobile medieskole. Vi er ikke i noget afhængighedsforhold i det område, vi arbejder i - bl.a. fordi midler kommer så langt fra som næsten muligt, så faren for "borgmesterradio" er minimeret.

En af de politiske intentioner var et ønske om at give de grupper i samfundet, som aldrig bliver hørt, en stemme. Det var og er en stor opgave af flere grunde. En af dem er, at det nok er omkring 90 procent, der aldrig bliver hørt, og 10 pct., der pisker fra det ene medie til det andet. De 10 pct. kommer næsten af sig selv til mikrofonen, mens der skal arbejdes for de 90 pct.

Til Redaktionen

Data:

Hallo, vi er her også: En alternativ mulighed for mediedækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce