Hån mod andelshaverne


Hån mod andelshaverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EJENDOM: Ikke overraskende går Stiftstidendes leder 12/7 ind for et frit boligmarked. Mere overraskende er det, at man i argumentationen vælger at håne og kriminalisere landets 180.000 andelshavere. Hvis lederskribenten tror, at det er måden at få en debat i gang på om de strukturelle problemer, der er på det danske boligmarked, tager vedkommende fejl!

Den seneste tids intense mediefokus på spekulation og sorte penge ved overdragelse af andelsboliger er blevet fremført, så man skulle tro, at der herskede rent anarki på andelsboligområdet. Forholder vi os til fakta, er der tale om under 50 ejendomme, hvor andelshaverne af en eller anden grund har valgt at opløse foreningen, samt et mindre antal skrupelløse personer, der ved overdragelse af deres andelsbolig har modtaget "penge under bordet".

"Penge under bordet" kan alene fremkomme i andelsboligforeninger, hvor andelshaveren selv kan finde en køber, og det er kun tilfældet i cirka fem procent af landets boligforeninger. Det er således alene disse foreninger, der skal ses nærmere på, og ikke alle de foreninger, som selv har sat en effektiv stopklods for handler med "penge under bordet" via velfungerende ventelistesystemer eller anden regulering.

Jeg har ikke hørt nogen, der talte for en afskaffelse af den private andelsbolig. Men ønsker man fortsat at bevare andelsboligen som den tredje boligform og som et reelt alternativ til leje- og ejerboligen, så er løsningen på problemet med "penge under bordet" ikke fri prisdannelse! Så er det snarere en konstruktiv debat om overdragelsesprocedurer i andelsboligforeningerne, der er behov for.

ABF vender sig mod al form for spekulation, hvad enten der er tale om opløsning af en andelsboligforening for at opnå en skattefri gevinst eller salg af en andelslejlighed med "penge under bordet". Og ABF vil til enhver tid støtte lovinitiativer, der har til formål at nå lige præcis de personer eller foreninger, hvor spekulation foregår. Men at bruge salg af under 50 ejendomme eller et begrænset antal handler med "penge under bordet" til at erklære andelstanken for død og argumentere for fjernelsen af et velfungerende maksimalprissystem virker aldeles usagligt og ude af proportioner!

Hån mod andelshaverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce