HCA Airport er et håbløst projekt: Sund fornuft dybt forankret i den blå luft


HCA Airport er et håbløst projekt: Sund fornuft dybt forankret i den blå luft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Rolf Brems, Lunde Bygade 68, Otterup
Billede
Debat. 

Da sæsonen på den fynske lufthavn i april blev skudt i vejret, var der den sædvanlige mediedækning, som var det en rejse til Månen. Og det er da også en glædelig begivenhed at kunne tage på ferie til Toscana, specielt når der er andre, der betaler en del af gildet.

For sagen er, at hvis medierne, herunder TV2/Fyn, som havde et filmhold ude, gjorde deres arbejde ordentligt, ville de kunne afdække et fuldstændigt håbløst projekt med 16 ansatte og spild af gode skattekroner.

Går vi tilbage til 2013, fik lufthavnen en Christian Berg som direktør. Han lovede, at i 2017 ville lufthavnen have 100.000 passagerer - og 1000 ansatte inden for drone-industrien. Da det viste sig, at kejseren på den nu omdøbte lufthavn - HCA Airport - ikke havde noget tøj på, lettede han til det sønderjyske.

Sikkerhedschefen tog over og formåede, ud over at nedtone det årlige passagertal til 87.000, også at rage uklar med lufthavnens brugere.

I begyndelsen af oktober bragte FS så en reportage fra sæsonens slutning, og havde man her forventet, at ledelsen havde lavet en blød landing og fortalt om tingenes tilstand, måtte man tro om. Den sunde fornuft er stadig dybt forankret i den blå luft.

Bestyrelsesformanden Kim Kenlev udtaler, at man på chartersiden har oplevet en vækst. Hvordan det hænger sammen med færre rejsende i år end sidste år må da undre. Prøver han at vildlede?

Noget kunne tyde på det, for allerede i februar 2017 udsendte han en pressemeddelelse om en stigning i passagertallet på 33 procent til mere end 23.000 passagerer.

Igen hoppede pressen på limpinden - ingen journalist stillede spørgsmål til tallene.

For kigger vi tallene for 2015, 2016 og 2017 ligger de på henholdsvis cirka 13.000, 15.130 og 15.576.

De tal hænger ikke sammen med en stigning på 33 procent fra 2015 til 2016.

Læser man i anden linje under HCAA's statistik, er stigningen da også kun på cirka 22 procent.

Men hvad skyldes stigningen? Jo, lige pludselig tæller man transitpassagerer med, altså passagerer som er steget på i en anden lufthavn, og er her - helt korrekt - talt med som afgående passager. Sim sala bim, nu tæller man passagerer med, selvom de aldrig sætter deres ben i afgangsterminalen.

De 23.000 passagerer indbefatter alt. Fru Jensens kone er nu passager, når man starter i privatflyet, og som noget helt enestående i dansk luftfart, faldskærmsspringere, de er nu også "passagerer".

Samtidig reklamerer lufthavnen med gratis parkering. Som enhver ved, er der ikke noget, der er gratis, og med et stadigt stigende tilskud på nu 12,8 millioner kroner, burde ledelsen forvalte skatteborgernes penge med lidt større omhu - og afkræve parkeringsafgifter.

Odense Kommune, for den største part, sammen med Nordfyns Kommune, er indehaver af det forenede dødsbo. Derfor er det ydermere tankevækkende, at man i den ene ende af Odense Kommune tilbyder det grå guld gratis parkering og skjult billetstøtte til sydens sol til, samtidig med at man nedlægger 60 stillinger i Ældre- og Handicapforvaltningen.

På OUH og indre by opretholder man en rigid parkeringspolitik, og i den kollektive trafik har man fjernet Kvikkortet til busserne, så en pensionist skal betale 18 kroner i stedet for 10 kroner.

Og mens bussernes passagertal er faldet med over to millioner om året, prøver man ude i Beldringe med statistik, i bedste hokuspokus stil, at snøre fynboerne.

Og det lykkes, åbenbart fordi fynboer er enfoldige og frygtsomme, "uha, vi tør skam ikke tage helt til Billund for at tage en flyver"..., men også fordi politikerne ikke er deres opgave voksen, og TV2/Fyn og andre medier ikke tør stille de rigtige spørgsmål.

HCA Airport er et håbløst projekt: Sund fornuft dybt forankret i den blå luft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce