Grund til bekymring


Grund til bekymring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

højbjergbanen: I 2009 skal kommuneplaner erstatte regionplanerne efter amternes nedlæggelse, og det er spændende hvor meget, kommunerne vil følge de gamle amters tanker om, hvad der er værd at bevare og beskytte.

Der er grund til den største bekymring, hvis kommunerne viser sig at blive lidt for kreative i deres iver på at løse små lokalpolitiske problemer i stedet for at tænke langsigtet. Dette kan på landsplan vise sig katastrofalt - især for natur og miljø.

Odense Kommune er et godt eksempel på hvorledes, det på det groveste kan misbruges. De arbejder lige nu på at ændre et særligt naturbeskyttelsesområde til støjområde. 

Motorbanen i Højbjerg har været lukket de sidste 15 år, og nu arbejder Odense Kommune sammen med Fyns Motorsport på at nyetablere banen. Dette til trods for, at området omkring Højbjerg er et af Odenses mest beskyttede områder.

Det gamle Fyns Amt valgte at beskytte området i den regionplan, der stadig er gældende, hvilket betyder, at området bør friholdes for eksempelvis lige nøjagtigt motorbaner, eftersom området i dag er et helt unikt naturområde.

Men nu skal det ikke kun omhandle området i Højbjerg. Afhængig af udfaldet kan denne sag vise sig helt principiel og blive et afgørende bevis for, hvor meget kommunerne er i stand til at vige fra de oprindelige regionplaner.

Ender det med en motorbane midt i et beskyttet naturområde, ja, så kan selv de skønneste pletter på danmarkskortet ikke føle sig sikre i at bestå i fremtiden, for hvad er en beskyttelse værd, hvis den til enhver tid kan ophæves?

Grund til bekymring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce