Grådigheden sejrede

Erik Hjæere-Lindby

Grådigheden sejrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

politik

af Erik Hjære-Lindby

Landevejen 84, Haarby

 Værdighed og næstekærlighed, Anders Fogh!

Anne Grethe Mikkelsen efterlyser i FS den 26. november disse to begrebers tilstedeværelse i danskernes bevidsthed, når asylansøgeres vilkår i Danmark behandles politisk og diskuteres.

Det nyligt overståede valg har med al tydelighed vist, at anstændighed ikke fylder ret meget i forhold til løftet om yderligere skattelettelser. Fogh genvandt faktisk regeringsmagten på økonomiske løfter, han allerede nu er løbet fra.

Regeringens mantra er åbenbart skattelettelser for enhver pris, også selv om disse skal finansieres gennem forringelser af velfærden. En limpind som det desværre viste sig mange lod sig lokke på, idet man på valgdagen kunne konstatere, at grådigheden havde sejret over anstændigheden.

Holdninger, der ikke matcher Foghs ideologier, blev på valgdagen knæsat af en utroværdig og skjult dagsorden, hvis eneste formål var at sikre genvalg. Fortsættelsen af seks års snæversynet liberale politik, som skader dansk omdømme i udlandet.

Jeg har ikke haft indflydelse på den førte politik, men skammer mig alligevel over at være dansker, fordi mistilliden til os er kollektiv. Det eneste håb, vi almindelige mennesker, som ikke kun tænker i skattelettelser, men i helheder med social retfærdighed, medmenneskelig anstændighed som vigtige indbyggede parametre i det velfærdssamfund, vi ønsker skal gælde for alle, er, at regeringens levetid bliver meget begrænset.

Man kan jo håbe, at statsministeren vil save videre på den gren, han sidder på frem til foråret, hvor de offentligt ansattes overenskomstforhandlinger går i gang.

Mon han dog ikke falder ned og brækker halsen på sine brudte valgløfter helt uden hjælp fra oppositionen.

Og så må vi jo håbe, at dem, der lige har stemt på ham i mellemtiden, er blevet kloge af skade, så de ikke atter en gang kommer til at vælge en demagog til at sætte dagsordenen for, hvad andre skal mene er en menneskelig og anstændig asylpolitik.

Grådigheden sejrede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce