Glæde eller tvang


Glæde eller tvang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

barsel

af lene brandt stave

Bredbjergvej 35 B, Odense M

Efter at det er kommet frem, at de offentligt ansatte mænd er i gang med at forhandle sig frem til seks ugers betalt barsel, og ikke som i dag to uger, har debatten lydt omkring barselstvang.

Som det er i dag, tager mænd i gennemsnit lidt over tre ugers barselsorlov, kvinderne tager resten. Den nuværende ordning siger, at manden kan tage to uger i starten, kvinden kan gå fra til barsel fire uger før forventet fødsel og har 14 øremærkede uger efter fødslen. De resterende 32 uger kan frit deles.

I FS den 28. januar kunne jeg læse, at formand for VU, Mette Bang, mener, at mændene nu skal mande sig op og kræve mindre tvang. Forleden udtalte beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), at det af mændene betragtes som en straf at få øremærket barsel.

Så må jeg bare spørge: Hvorfor er det en straf og tvang for mænd at få øremærket barsel, når der ikke er nogen, der påstår, at det er det for kvinder?

Hvis mændene får deres ekstra fire uger, vil der stadig være 28 uger tilbage til fri deling, så hvad er problemet?

Staten, som Mette Bang er så bange for, har besluttet, at kvinden skal have 14 uger, så hvorfor kan manden ikke få seks uger uden snak om unødig indblanding fra statens side?

Glæde eller tvang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce