Giv seniorerne en chance


Giv seniorerne en chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ALDERSDISKRIMINERING: I slutningen af 80'erne og op gennem 90'erne gjorde regeringen sig store anstrengelser for at få erhvervsvirksomhederne til at udskifte den ældre del af medarbejderstaben med yngre kræfter. Dette har resulteret i, at der i dag findes en stor gruppe af aktive seniorer, som er tvunget til en pensionisttilværelse, de ikke selv ønsker, og ej heller har råd til.

Danmark, som ellers forsøger at fremstå som bekæmper af diskriminering, tillader en udbredt aldersdiskriminering på arbejdsmarkedet, og fra offentlig side gøres kun halvhjertede forsøg på ændring.

Den seneste debat om fremtidens velfærd, som anbefaler, at pensionsalderen sættes op, for at man kan forøge arbejdsstyrken, vil forværre situationen. Arbejdsgiverne vil ikke ansætte folk over 55 år. De vil langt hellere importere yngre medarbejdere eller flytte produktionen til udlandet. En ændring af pensionsalderen vil derfor bevirke, at endnu flere seniorer kommer på kontanthjælp, indtil pensionsalderen opnås.

Problemerne for "det grå guld" har vi hørt om i en del år. Først når de er løst, kan arbejdsstyrken øges med seniorer, som ønsker at forblive på arbejdspladserne til en højere pensionsalder. Det er på tide at gøre noget nu, og det kan faktisk ske uden ekstraudgifter for samfundet.

Løsningen ligger lige for: Som modvægt til erhvervslivets aldersdiskriminering indfører de offentlige arbejdsgivere omvendt aldersdiskriminering, så egnede seniorer op til pensionsalderen/efterlønsalderen tilbydes ledige job foran yngre ansøgere. Min vurdering er, at det ikke kræver lovændringer.

Jeg er sikker på, at ordningen vil give pote. Tænk bare på muligheden for at blive betjent af voksne med lang livserfaring ved de kommunale servicekontorer, eller hos Told & Skat. Fremfor som nu, hvor det er vores børns legekammerater, der har jobbet. En langt større velfærdsgevinst kan nås, hvis også vores børn og unge i institutioner og skoler får brudt den ellers udbredte isolering fra de ældre generationer.

Vi vil få et bedre samfund, hvis alle arbejdsduelige seniorer får lov til at bruge kræfterne fornuftigt, indtil de når den lovsatte (eventuelt flydende) pensionsalder. Og jeg tror også på, at samspillet mellem det offentlige og private vil få et tiltrængt lift, hvis dette bevirker at gennemsnitsalderen for ansatte i den offentlige sektor stiger.

Samfundet skal ophøre med den kujonagtige berøringsangst, som gang på gang resulterer i groteske og fortvivlende situationer for borgere eller samfundsgrupper, og i stedet indføre rationelle og konstruktive regler, som kan skabe tillid og respekt mellem borgerne og samfundets ledelse.

Knud Aanæs har skrevet dette til Folketingets arbejdsmarkeds- og socialudvalg i frustration over igen og igen at blive fravalgt på grund af alder, selv til stillinger, hvor det ville være indlysende at vælge ham på grund af kvalifikationer i sammenhæng med erfaring.

Giv seniorerne en chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce