Giv os rammerne nu, så skal vi nok klare resten!


Giv os rammerne nu, så skal vi nok klare resten!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE-BUDGET

Det kan være svært at gennemskue de politiske forhandlinger og spil, der foregår i hverdagen, og især når der er budgetforhandlinger. Hvorfor bliver det ene projekt tilgodeset frem for et andet? Er det politisk taktik, hvor der tænkes frem mod valget?

Er det en verdensmester eller olympisk sølv, der er afgørende for, om et projekt findes værd at støtte? Er det dem, der råber højest eller har de bedste forbindelser? Er det beliggenheden? Forstæderne er tilgodeset - bare ærgerligt, at vi ligger i centrum. Er det, fordi elitære projekter giver mere medieomtale end breddeorienterede projekter? Er det, fordi en forening som OKS er vokset ud af rammerne? Og derfor har ønsket mere plads og kunstgræsbaner, der kan anvendes hele året.

Det kan være svært at gennemskue, hvad der er tungen på vægtskålen. Jeg kan blot konstatere, at vi ikke engang har fået støtte til de mest basale behov. Selv om medlemstallet er steget med mere end 100 % på ganske få år, uden at vi har fået flere lokaler eller baner. Vi har med udgangspunkt i disse helt konkrete behov beskrevet nogle større tanker og visioner med en rød tråd fra børnehave over ungdomsklub til voksenalderen. Måske skulle vi have undladt de store visioner og bare have holdt os til de helt konkrete behov, så var vi måske også blevet en del af budget 2009?

Jeg er utrolig skuffet over, at projektet ikke engang er nævnt i de politiske taler som et, der er værd at arbejde videre med i fremtiden. Visionerne er intakte, men forholdene er uændrede og uacceptable. Vi mangler stadig omklædningsrum, væresteder, rekvisitrum, møderum osv., samt baner, der kan benyttes hele året!

Jeg er skuffet, fordi vi, som det mindste, har brug for en udvidelse af de fysiske rammer og mindst to baner med kunstgræs for at være i stand til at imødekomme det pres, der er fra mere end 300 børn og unge plus lige så mange voksne.

I OKS er vi bevidste om, at vi skal være med til at løfte andre opgaver end det rent sportslige. Det kan f.eks. være skabe bedre vilkår for integration. 30 % af medlemmerne i ungdomsafdelingen har anden etnisk baggrund end dansk. Derfor arbejder vi, med støtte fra Integrationsministeriet, målrettet med at integrere netop denne gruppe i klubben. Det sociale arbejde, fællesskabsfølelsen, fastholdelsen og opdragelsen af børnene og de unge, der foregår i en forening, må ikke underkendes! De frivillige trænere og ledere udfører hver dag året rundt et stykke arbejde, der er uvurderligt og fortjener bedre vilkår og bedre fysiske rammer!

At det ikke er tomme ord understreges af samarbejdsprojekter med SIKO, Integrationsministeriet, FBU og Odense Kommune, hvor der har været fokus på de foreningsløse børn og unge, integration, fastholdelse samt eftermiddagsklub. Vi vil gerne gøre endnu mere, og derfor har vi beskrevet visionerne for et idræts- og kulturcenter ved OKS. Fordi vi ved, at skolerne, foreningerne og borgerne i almindelighed har brug for disse faciliteter.

Så kære politikere, I kan stadig nå det! Giv os rammerne nu! Så skal vi nok klare resten! Giv os muligheden for at skabe et legende og sundt alternativ til såvel børn/unge som voksne! Så lover jeg, at vi fortsætter med det frivillige og ikke mindst gratis arbejde.

Giv os rammerne nu, så skal vi nok klare resten!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce