Giv børnene sande værdier


Giv børnene sande værdier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas N.W. Pedersen, Hans Tausens Gade 14, Odense.Byrådskandidat (KrF)

KRISTENDOM: Der er skrevet talrige bøger om børns opfattelse af livet. Mange af dem til stor forlystelse for læseren. Eksempelvis bliver et barn spurgt, hvem Jesus var, og svaret lyder: Den første præsident i Israel. Hvem kæmpede under 1. Verdenskrig, bliver et andet barn spurgt, og svaret lyder prompte: Sverige og Danmark.

Spørger du derimod et barn om den største helt/heltinde i verdenen p.t., får du smidt navnene på hundredvis af pokémonfigurer i hovedet.

Det er ikke et spørgsmål om, at børnene er uintelligente eller vranglærte. Det er et spørgsmål om, at underviserne ikke formår at fodre børnene med de sande værdier. Værdier, som desværre smuldrer i vores samfund i dag. Ikke bare hos børnene, men også hos de voksne.

Voksne mennesker, som forventer at blive taget seriøst, udtaler sig skeptisk om holocausts eksistens. Det forekommer desværre i Danmark den dag i dag.

Jeg har ondt af disse børn og voksne, da det ikke er deres skyld alene, at de tror på disse fejlfortolkninger. Det er i den grad også systemets skyld, at vi som børn ikke får de nødvendige informationer og input for at kunne forstå og fortolke de ting, der sker, og er sket, i verdenen.

Kristendomsundervisningen er ikke sat på skemaet for at indoktrinere, men for at skabe forståelse for vores synspunkter og livsopfattelse i Danmark. Kristendommens livssyn må ses som en moderne og aktuel nødvendighed for mennesket. Et livssyn, som ikke kun vender den anden kind til, men som også lærer os at leve sammen på tværs af hudfarve, race, sociale status og religion.

En ekstra kristendomstime om ugen omvender ikke hele nationen, men den får dobbelt så stor plads i barnets indlæring. En proces som jeg ser frem til at se resultatet af, når børnene vokser op. Og hvis det hele går op i en større enhed, kan børnene måske fortælle deres forældre hvad der egentlig foregår og foregik i verdenshistorien.

Giv børnene sande værdier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce