Giftig cocktail tacklet ganske fornuftigt

Uffe Clausen

Giftig cocktail tacklet ganske fornuftigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

udlændingepolitik

"En giftig cocktail", skriver FS´s leder 29/7 og kritiserer integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) for ikke på nuværende tidspunkt at ville tale med pressen i sagen om EU-dommen, som underminerer den af Folketinget vedtagne stramme udlændingepolitik med rod i den brede befolkning.

Selv om jeg ikke altid er enig med Birthe Rønn Hornbech og slet ikke i hendes ofte bedrevidende og arrogante facon, så har hun som minister indtil nu tacklet den giftige cocktail ganske fornuftigt.

Det er mere end indlysende, at den radikale Morten Østergaard med EU-dommen viftende over hovedet i den politiske agurketid har fundet sig en giftig sag og nu vejrer politisk morgenluft.

Og nu er alle de såkaldte "eksperter" igen kommet på sporet og og kræver sammen med Morten Østergaard, at vi må følge de nye EU-regler - altså nogle dommeres fortolkning af reglerne, som synes i klar modstrid med, hvad i hvert fald den danske befolkning mener om, hvilken udlændingepolitik, der bør føres her i landet.

Det er, så vidt jeg kan se, kernen i problemet, om vi i fremtiden blindt skal indrette os efter alt, hvad der kommer fra EU, og om en domstol, hvis afgørelse ikke kan appelleres, skal sætte nye normer for, hvad et parlamentarisk flertal i Danmark har vedtaget som en stram udlændingepolitik.

Hvor er vi på vej hen, hvis netop ikke de valgte parlamentarikere, men derimod dommere sætter den politiske dagsorden?

Nu vil integrationsministeren analysere dommen, og indtil denne analyse har fundet sted, må Morten Østergaard og Co. finde sig i, at ministeren ud fra nugældende dansk udlændingelovgivning udfærdiger sine vejledninger.

Gør hun ikke det, kan den giftige sag sætte hende i et modsætningsforhold til Folketinget og dansk udlændingepolitik.

EU-dommen giver naturligvis anledning til politiske drøftelser, og allerede nu er Folketingets ombudsmand sat på sagen for at kulegrave ministeriets og ministerens håndtering af sagen.

Derfor er der al mulig grund til her i sommervarmen lige at trække vejret en ekstra gang og ikke igen åbne sluserne for en folkevandring til Danmark fra folkeslag ude fra den store verden, som har råd til at komme hertil og ønsker at leve i Danmark på grund af langt bedre sociale vilkår, end der findes i deres hjemlande.

Giftig cocktail tacklet ganske fornuftigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce