Gidsler i politisk brøler


Gidsler i politisk brøler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LUKKELOV: 10. maj førstebehandlede Folketinget ændringerne af den lukkelov, der engang blev kaldt "verdens bedste lukkelov". Det, som regeringspartierne og Dansk Folkeparti er i gang med, er at afmontere en reguleringslov, der gennem mange år har været garant for, at vi i Danmark har haft et fintmasket og varieret udbud af dagligvare- og specialbutikker, også i de mindre nærsamfund.

Hvis ændringerne gennemføres, som meget desværre tyder på, vil det få store konsekvenser for samfundet som helhed og for de ansatte i særdeleshed. Alle butikker får mulighed for at holde åbent 20 søndage om året mod de nuværende 9. Denne lovændring er kun første skridt til en total liberalisering/afskaffelse af lukkeloven.

Forbrugerne bliver som udgangspunkt ikke mere købedygtige, og derfor vil der "kun" blive flyttet omsætning fra de små butikker til de store supermarkeder/kapitalkæder, og det vil ikke betyde flere ansatte i detailhandlen, som nogle "kloge" postulerer. Tværtimod vil branchen fremadrettet få store problemer med at rekruttere elever og uddannet personale, for i lovforslaget er der ikke nævnt et ord om mere offentlig transport eller børnepasning om søndagen.

Her ligger der en "skjult regning" til kommunerne og amterne/regionerne, for det er på det lokale og regionale plan, disse "udfordringer" skal løses/betales, og regeringen vil ikke være "sponsor".

Jeg kan desværre se en fremtid, hvor faglært arbejdskraft bliver en "by i Rusland", og butikkerne vil være bemandet med ufaglært arbejdskraft, studerende og ungarbejdere, men det er måske også målet med en yderligere liberalisering af lukkeloven?

Det unikke i mange af vore købstæder på Fyn er den variation af specialbutikker, der forefindes, og som er med til at give et spændende butiksmiljø, hvor vi som forbrugere får en høj faglig service.

Hvis vi ønsker at fastholde det unikke butiksmiljø i købstæderne og de små dagligvarebutikker i nærområderne, skal der ikke stemmes for det lovforslag, som regeringen og DF har fremlagt!

Vi har også i fremtiden behov for en regulering på lukkelovsområdet, for ellers bliver unge som ældre, ansatte som indehavere "gidsler" i en politisk "brøler".

Gidsler i politisk brøler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce