Ghettoplan: Udspil er varm luft


Ghettoplan: Udspil er varm luft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Regeringens ghettoudspil er en ordentlig omgang varm luft og valgflæsk.

Hvad har bygningerne i ghettoområderne gjort, siden de nu skal jævnes med jorden. Husene er jo gode nok, men det er nogle af beboerne - fortrinsvis af udenlandsk herkomst - der er problemet. Det er dem, der bør "rives ned" - og sendes tilbage, hvor de er flygtet fra. De skulle aldrig have været lukket ind i Danmark.

At give herboende borgere dobbelt straf, fordi de bor det forkerte sted og begår kriminalitet, er slet ikke muligt, fordi Danmark er tilsluttet menneskerettighedskonventionen, der forbyder forskelsbehandling og racisme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, justitsminister Søren Pape Poulsen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har gentagne gange fortalt, at Danmark har stor gavn af konventionerne. De burde - efter samråd med deres respektive jurister - vide, at de er på gale veje.

Konventionerne spænder ben for regeringens højt opreklamerede ghettopakke. Et af hovedelementerne i pakken er, at visse former for kriminalitet begået i ghettoområder skal medføre dobbelt straf. Det er ikke præciseret, hvilke former for krimnalitet, der tænkes på.

Ghettopakken er i strid med både menneskerettighedskonventionen og FN's konvention mod racediskrimination. Det vurderer professor ved Københavns Universitets Juridiske Fakultet, Kirsten Ketscher. Det bliver ekstremt pinligt for regeringen, hvis de danske domstole kommer til den samme konklusion som juraprofessoren. Så bliver regeringen nemlig nødt til at skrotte den dobbelte straf.

Lars Løkke og co. har muligvis kalkuleret med, at domstolene ikke kan nå at afsige dom i sagen før efter næste folketingsvalg. På den måde kan regeringen gå til valg på, at den udfordrer konventionerne. Det ydmygende tilbagetog vil så først følge efter valget.

Ghettoplan: Udspil er varm luft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce